vod

Patti Smith op Lokerse feesten

Kevin Mayor van het tvjournaal in gesprek met Patti Smith (Lokerse feesten 6 augustus 2014)

Een concert is voor Patti Smith een uitwisselen van energie. Zij is er voor het publiek, en het publiek is er voor haar. Dat is ook waar het nummer ‘Dancing barefoot’ over gaat. Maar meer als een performer ziet ze zichzelf als een schrijver. Verhalen op papier zetten doet ze al sinds haar jeugd. Dat hele rocksterrengedoe is ook niets voor haar. Ze zingt wel, en ze speelt een beetje gitaar, maar ze noemt zichzelf geen muzikante. Het zijn de woorden die dingen bij haar losweken. Die passie voor de schoonheid van poëzie is altijd haar metgezel geweest. Rimbaud, Rilke, Verlaine, Allen Ginsberg zijn haar trouwe trawanten. Die schreven de gedichten die haar veranderden, en dan mogen we Bob Dylan niet vergeten. Dat ligt voor iedereen anders, de mensen moeten dat voor zichzelf uitmaken.

Iedereen is creatief, of je nu meubels maakt, tuiniert, kookt. En we mogen zeker de moeders niet vergeten. Zij zijn even belangrijk als Leonardo da Vinci, Picasso of Billie Holiday. Hoop geven, troosten, hulp bieden en zichzelf uitdrukken, daar gaat het om.

Stilzitten doet ze nog niet. Er is deze tournee, en daarnaast schrijft ze een nieuw boek, bezoekt haar één jaar oude kleinzoon en werkt aan een nieuw album. 'I’m always doing something'.

Muziek do 07/08/2014 - 09:59
Alleen in België

Muziek

< >


Boek

meer boek

< >

Foto

meer foto

< >

Kunst

meer kunst

< >

Muziek

meer muziek

< >

Podium

meer podium

< >

Mode & design

meer mode & design

< >

architectuur & erfgoed

meer architectuur & erfgoed

< >