vod

Melanie De Biasio pakt de tent in

De Italiaans Belgische Melanie De Biasio is goed op weg om lichtjes wereldberoemd te worden. Haar tweede plaat 'No Deal' wordt onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk jubelend onthaald, ze mag op tournee met Eels en in de pers klinken vergelijkingen met Nina Simone of Beth Gibbons van Portishead. En ja, ook op Gent Jazz krijgt Melanie De Biasio applaus te over.

Melanie De Biasio is ondanks de verwarrende naam tegenwoordig trouwens een volwaardige band. Melanie De Biasio, de zangeres, verzamelde enkele klinkende namen rond haar zowel voor de opnames van haar tweede album als voor de liveoptredens: Pascal Mohy op piano, Pascal Paulus op analoge synths, Sam Gerstemans op contrabas en Dré Pallemaerts op de drums. Hun ervaring kadert De Biasio's stem zeer mooi en laat haar toe om alles te geven.

De Biasio legt ook zichtbaar haar ziel in de muziek. Ze fluistert de ene keer en zingt dan weer vol door. Ze gebaart en zingt met de ogen toe naar het publiek: "take all of me." Het publiek gaat er gretig op in maar voor mij blijft de set toch wat kabbelen. Het universum van Melanie is mooi maar pijnlijk en soms ook wel een tikje te langdradig.

door Sebastiaan Cielen

Muziek do 17/07/2014 - 23:19
Alleen in België

Muziek

< >


Boek

meer boek

< >

Foto

meer foto

< >

Kunst

meer kunst

< >

Muziek

meer muziek

< >

Podium

meer podium

< >

Mode & design

meer mode & design

< >

architectuur & erfgoed

meer architectuur & erfgoed

< >