VRT vod

Patricia Arquette over Boyhood

Ward Verrijcken had het genoegen om actrice Patricia Arquette te interviewen over het unieke en vernieuwende filmproject Boyhood. De film werd opgenomen over een periode van twaalf jaar. De acteurs worden dus geleidelijk aan ouder in de film. Het interview is niet ondertiteld. Daarom hieronder een korte samenvatting.

Patricia Arquette kende regisseur Richard Linklater nauwelijks, toen ze door hem gevraagd werd om mee te spelen in deze film. Toen hij zijn project voorstelde, wilde ze meteen meewerken. Deze film was anders dan alles wat Patricia Arquette eerder al gedaan had. Praktisch was het niet altijd eenvoudig om in te passen in de planning, maar ze keek er elk jaar naar uit.
Het scenario lag in grote lijnen vast, maar liet ruimte voor de evolutie van de acteurs. Toen Arquette de film voor het eerst zag, was dat heel vreemd en emotioneel. Ze zag haar eigen leven van de voorbije twaalf jaar weer voor zich. Ze zag zichzelf ouder worden.De acteurs vormden in de loop der jaren ook een micro-familie. Arquette zag de twee kinderen opgroeien tot jong-volwassenen met een eigen karakter en mening. Het was dan ook heel moielijk en emotioneel om het project na twaalf jaar te beëindigen en los te laten.

Film vr 25/07/2014 - 14:19
Alleen in België

Verwante video's

< >

Boek

meer boek

< >

Foto

meer foto

< >

Kunst

meer kunst

< >

Muziek

meer muziek

< >

Podium

meer podium

< >

Mode & design

meer mode & design

< >

architectuur & erfgoed

meer architectuur & erfgoed

< >