vod

De Boon-voorleesmarathon - deel 2

Het avondprogramma van de Boon- voorleesmarathon wordt gepresenteerd door Anna Luyten, met o.a. Herman Brusselmans, Kristien Hemmerechts, Josse De Pauw, Caroline Lamarche, Mauro Pawlowski, Thomas Rosenboom, Peter Verhelst, STIJN, Piet Maris, Mieke Verdin, Boonvertalers Per Holmer, Marie Hooghe en Paul Vincent.
Theatermaker Chokri Ben Chikha (Louis Paul Boonprijs 2005) en auteur Jeroen Olyslaegers houden samen een bijzondere laudatio.

Deze zomer trok Sigrid Bousset met haar zoon naar Le Barroux in Zuid- Frankrijk om er met auteur Ivo Michiels te spreken over Louis Paul Boon. De opname van dit gesprek wordt getoond tijdens de Boonmarathon. Die nacht is Ivo Michiels overleden. Dit gesprek is dan eigenlijk een laatste afscheid. Ivo Michiels leest voor uit 'Mijn Kleine Oorlog'.

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Nobele Prijs van Passa Porta, een eer die voorheen grootheden als Borges, Kafka en Claus te beurt is gevallen. Louis Pauls zoon Jo Boon neemt de prijs in ontvangst uit handen van de bekende Britse schrijver en Boonfan Jonathan Coe. ((Boonmarathon 7 oktober 2012)
 

 

Boek ma 08/10/2012 - 18:14
Alleen in België

Boek

meer boek

< >

Foto

meer foto

< >

Kunst

meer kunst

< >

Muziek

meer muziek

< >

Podium

meer podium

< >

Mode & design

meer mode & design

< >

architectuur & erfgoed

meer architectuur & erfgoed

< >