Waelrant wint Cobra's Classic Battle

vod
di 27/05/2014 - 15:27 Video update: zo 01/06/2014 - 14:15 Het kinder- en jeugdkoor Waelrant uit Borgerhout is door de jury gekozen als winnaar van Cobra’s Classic Battle 2014. De jury geeft ook twee speciale vermeldingen aan het gemengd koor De Vedel uit Turnhout en aan het Brussels Chamber Choir.

muziek cobra's classic battle battle wedstrijd zang koor 2014 jury frank deboosere noemie schellens thomas blondelle waelrant kinderkoor jeugdkoor marleen de boo gemengd koor de vedel turnhout brussels chamber choir brussel hellen cassano els germonpre

Waelrant in 'De Zevende Dag'

Het Waelrant koor, de winnaar van de Cobra's Classic Battle, krijgt een podium tijdens het BOZAR MUSIC Openingsweekend Viva Voce van 12 tot 14 september 2014. In afwachting mocht het ook 'De Zevende Dag' afsluiten.

Waelrant te gast in Hotel M

Het winnende koor van Cobra's Classic Batlle 2014, Waelrant, te gast in Roeselare bij Marcel Vanthilt in Hotel M, samen met juryvoorzitter Frank Deboosere.

Jury maakt winnaar bekend op Radio1

01/06/2014Video update 14:15

Jury maakt winnaar bekend op Radio1

01/06/2014Video update 14:15

Juryleden Frank Deboosere, Noémie Schellens en Thomas Blondelle kozen uit de top tien van populairste koren Waelrant als winnaar van Cobra’s Classic Battle 2014. “Het mooie aan Waelrant is dat jong leert van oud en ook omgekeerd”, zo zegt de jury. “Ze durven hoog te zingen - wat niet zo evident is met kinderen – en het blijft altijd heel juist. Ze zingen een eenvoudig lied, maar doen dat wel bijzonder goed met een geweldige uitstraling en heel veel enthousiasme.”

Waelrant (Borgerhout)

Waelrant is een vzw met zes koren, waaronder drie kinderkoren en een jeugdkoor, onderverdeeld volgens leeftijd. In het filmpje dat Waelrant opstuurde voor Cobra’s Classic Battle, zingen de kinder- en jeugdkoren samen. Marleen De Boo is de drijvende kracht achter Waelrant. Ze dirigeert er de kinderkoren, het jeugdkoor en het kamerkoor.

Prijs

Het winnende koor mag met twintig personen naar het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd, op 20 juni 2014 in de Vlaamse Opera. Waelrant krijgt ook een podium tijdens het BOZAR MUSIC Openingsweekend Viva Voce van 12 tot 14 september 2014, én een video-opname van het ingestuurde lied, door Cobra.be.

Speciale vermelding

Omwille van de grote verscheidenheid aan koren en de hoge kwaliteit van de ingestuurde filmpjes, wil de jury graag twee speciale vermeldingen geven. Die gaan naar het gemengd koor De Vedel uit Turnhout en het Brussels Chamber Choir. Zij mogen net als de laureaat optreden op Viva Voce, het openingsweekend van Bozar Music in september. 

Het gemengd koor De Vedel onder leiding van dirigente Els Germonpré haalde de top tien net niet. Het koor viel erg in de smaak bij de jury met zijn originele filmpje. En ondanks de act wordt er altijd heel juist gezongen.

Onder de koren met een klassiek repertoire springt voor de jury het Brussels Chamber Choir eruit. Zij zingen haarzuiver een technisch zeer moeilijk lied en halen een haast professioneel niveau onder leiding van dirigente Hellen Cassano. Het koor bestaat uit studenten van het Conservatorium van Brussel, aangevuld met amateurzangers.

Succes

De lat lag hoog voor deze derde editie van Cobra’s Classic: koren moesten uit minstens twaalf personen bestaan en een nieuw filmpje maken voor de wedstrijd. Opnames van optredens of oude beelden wilden we niet en dus moesten de koren echt aan de slag. En dat deden ze vol enthousiasme, vaak in een originele setting, verkleed of met een act. Meer dan 65 koren stuurden een filmpje op.

Een maand lang kon iedereen via Cobra.be stemmen op zijn favoriete filmpje. Koren spraken massaal hun achterban aan in de hoop zo de top tien van Cobra’s Classic Battle te halen. Er werd in totaal meer dan 85.000 keer gestemd. Om de top tien te halen moesten de koren uiteindelijk meer dan 3500 stemmen verzamelen. Een ongezien succes voor Cobra.be.
 

Bedankt

Cobra.be en Koor & Stem, de Vlaamse koepelorganisatie voor koren, willen alle deelnemers van harte danken voor hun mooie inzendingen en hun enthousiasme. En uiteraard willen we ook iedereen bedanken die zijn stem heeft uitgebracht en zo bijgedragen heeft aan het succes van deze wedstrijd, zowel voor de koren als voor Cobra.be.