Romain zijn Fieste

do 16/07/2015 - 17:34 Op zondag 31 mei werd het feestelijke startschot van 'Romain 100' gegeven in het Huis van Alijn. Ook tijdens de Gentse Feesten wordt de Gentse auteur, acteur, regisseur, film- en TV-vedette, zanger en komiek uitgebreid gevierd. Bekijk hier een overzicht van de feestelijkheden en lach mee met de moppen van Romain.

Romain Deconinck is auteur, acteur en regisseur, maar ook film- en tv-vedette, zanger, komiek en boegbeeld van het Gentse volkstheater. Hij werd honderd jaar geleden geboren in Gent, op 7 december 1915. 2015 staat in het teken van deze honderdste verjaardag.

Het feestelijke startschot van 'Romain 100' werd gegeven in het Huis van Alijn op 31 mei. Bekijk hieronder een greep uit het programma voor de Gentse Feesten, maar bekijk eerst het archieffilmpje waarin Romain vertelt hoe hij met theater begonnen is, of hij liever voor TV of in een zaal werkt. Hij spreekt over het dialect en om te eindigen vertelt hij een mop.


 

vod

Bekijk hierboven het geanimeerde interview uit 1962 met Romain Deconinck. Geert Van De Meulebroecke, Regine Clauwaert en Nand Baert ondervragen de Gentse theaterman en komiek. Hij eindigt met een mop.

'Ne leeuw zonder tanden' - Theater komedie

Een komische detectivestory. Weer zien we de twee speurders Max Bruinooghe en Kamiel Sprotaert, maar nu op het bureau van de burgerlijke politie, waar het tweetal werkzaam is. Het is ook daar, dat een hooggeplaatste chef ten tonele verschijnt met zijn zoon, wiens vrouw sinds een paar dagen de echtelijke woning heeft verlaten en sindsdien spoorloos is verdwenen.

19/07 – 21/07 en 26/07 om 21u
23/07 – 24/07 – 25/07 om 17u30⎟20/07 – 22/07 om 14u
in Theater Scala
 

Vergeet het! - Vernieuwd Gents Volkstoneel

Didier Aspeslagh, oud ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt een dagje ouder en er lijkt soms wat ruis op zijn gedachten te zitten. Zijn naaste omgeving vindt in elk geval dat hij aan begeleid wonen toe is.

Voor ‘Vergeet het!’ doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel opnieuw beroep op Jo Van Damme. Walter Janssens regisseert een sterke cast bestaande uit Dirk Buyse, Bob De Moor, Tania Van der Sanden en Tanya Zabarylo.
 

Van vrijdag 17 tem zondag 26 juli om 19u30 (!) op zondag 19 & zondag 26 juli ook om 15u00 in de Minard

'Ne Lieuw mee tande' - TAPTOE’s erf

Tien jaar geleden, in het kader van de viering 'Romain Royal', monteerde Theater Taptoe een “miesterklasse” Romain Deconinck, geschreven door Frank Van Laecke. Luk De Bruyker kroop in de huid van de legendarische volksauteur/acteur. Deze succesproductie wordt in het kader 'Romain 100' hernomen tijdens de Gentse Feesten in zijn theater.

Auteur : Frank Van Laecke - Spelconcept : Dirk De Strooper/ Luk De Bruyker - Poppen : Michaela Bartonova / Antonin Muller - Lichtontwerp : Alain Ongenaet - Klankband : Bart Beys - Spel : Luk De Bruyker (Romain) - Alain Ongenaet (poppenspel en techniek) - Regie : Frank Van Laecke - Productie : TAPTOE’s erf

Woensdag 22 tem zaterdag 25 juli om 16u00 in de Minard


Alle info over de activiteiten rond 'Romain 100' vindt u hier.