Nieuwe artistieke leiding bij DeTijd

vr 03/04/2015 - 16:43 Sinds 1987 stond Lucas Vandervost aan het artistieke roer van DeTijd. Nu geeft hij de fakkel over aan drie jonge theatermakers: Freek Vielen, Rebekka De Wit en Suzanne Grotenhuis.

de tijd lucas vandervost freek vielen rebekka Dde wit suzanne grotenhuis

Sinds 1987 staat Lucas Vandervost aan het artistieke roer van DeTijd. De afgelopen decennia creëerde hij wars van trends tal van memorabele voorstellingen waarmee hij zijn stempel drukte op het theaterlandschap. DeTijd is synoniem voor talig theater, consequente keuzes, vakmanschap en kwaliteit.

Nu kiest Lucas Vandervost ervoor om zich terug te trekken en de artistieke leiding door te geven aan een jonge generatie theatermakers die de voorbije jaren al meermaals te bewonderen waren bij DeTijd.

Vanaf volgend seizoen zullen Freek Vielen, Rebekka De Wit en Suzanne Grotenhuis gezamenlijk en onder een nieuwe naam de artistieke koers gaan bepalen.

De laatste voorstelling van Lucas Vandervost als artistiek leider van DeTijd gaat op 26 april in première. De poëtische collagevoorstelling 'het gaat over', een coproductie met HetPaleis, belooft een artistiek hoogtepunt te worden in zijn oeuvre.