Tom Lanoye en Josse De Pauw maken 'Revue Ravage'

di 10/03/2015 - 11:27 Op vraag van Josse De Pauw schreef Tom Lanoye een revue voor zeven acteurs en een big band van 15 muzikanten. Revue Ravage is bijwijlen volks theater en er wordt stevig gezongen.

revue ravage josse de pauw tom lanoye politiek reyers laat

"Revue ravage": Een vrolijke revue van het politieke schouwtoneel

Josse De Pauw en Tom Lanoye maken samen "Revue Ravage", een pittige revue over een politicus die tegen zijn zin afscheid moet nemen. "Tom kon voluit gaan", zegt acteur Josse De Pauw.

“Twintig jaar staan wachten in de coulissen? Popelend om eindelijk te mogen opkomen? En juist op het moment dat uw cue daar is, die beslissende slotrepliek van uw eeuwige tegenspeler — juist dan schuiven ze een jeune premier naar voren, die in úw plaats úw replieken begint af te rammelen, onder luid applaus van al uw medespelers...”  Tom Lanoye (Revue Ravage)

Op vraag van Josse De Pauw schreef Tom Lanoye een revue voor zeven acteurs en een big band van 15 muzikanten. 'Revue Ravage' is bijwijlen volks theater en er wordt stevig gezongen. Josse De Pauw is een politicus die al veel te lang meedraait en afscheid moet nemen. Dat wil hij doen met een knal. 

Om deze spilfiguur draait een aantal andere personages heen, als motten en muggen rond het schroeiende lamplicht van de macht: zijn vrouw die met hem rustig van zijn pensioen wil genieten, zijn briljante zoon en kroonprins, zijn maîtresse, zijn interne opponent, zijn trouwe politieke mentor en vriend, ...

'Revue Ravage' belooft een geweldige clash van topmuzikanten en dito acteurs: Josse de Pauw maakt en speelt samen met Els Dottermans, An Miller, Nico Sturm, Eurudike De Beul, Willy Thomas en Frank Focketyn. Peter Vermeersch componeert de muziek die live wordt uitgevoerd door Flat Earth Society.

[ Revue Ravage gaat op 21 maart in première in de KVS. Nadien naar het NTGent en op Vlaamse tournee. Alle info ]