Luk Perceval valt met 'Front' in de prijzen

di 14/10/2014 - 15:42 Op het Internationale Theaterfestival MESS in Sarajevo krijgt Luk Perceval de Golden Laurel Wreath for Best Director voor 'Front'.

luk perceval front mess best director theaterfestival

In 'Front' krijgen de onfortuinlijke manschappen van de Grote Oorlog 1914-1918 opnieuw een menselijk gezicht. Niet zozeer door een historische reconstructie of een gekostumeerde evocatie, wel door een suggestieve polyfonie, meer bepaald van de stellingoorlog in de IJzervlakte. FRONT biedt een impressie van het leven aan weerszijden van deze voorste linie, met getuigenissen in het Duits, Frans, Nederlands en Engels. De Duitse speeltekst is gebaseerd op 'Im Westen nichts Neues', een beroemde roman uit 1929 van Erich Maria Remarque. De meertalige teksten krijgen een vertaling via boventiteling en worden live ondersteund door de muziek van Ferdinand Försch.

Bekijk hieronder de trailer voor de voorstelling.

yt

['Front' is een coproduction van het Thalia Theater Hamburg (DU) en het  NTGent (BE). De voorstelling is de volgende weken nog op verschillende plaatsen in België, Nederland en Duitsland te zien.]

Alle info vindt U hier.