Romeo Castellucci is regisseur van het jaar

di 30/09/2014 - 11:58 Romeo Castellucci, regisseur van Parsifal en Orphée et Eurydice in de Munt, werd door het Duitse vaktijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot Regisseur van het Jaar in het Jahrbuch 2014.

romeo castellucci opernwelt regisseur van het jaar de munt parsifal orphée et eurydice

Opernwelt is sinds jaar en dag een van de referenties bij uitstek op het vlak van operapublicaties. Sinds 1994 selecteert een jury van 50 internationale critici de beste regisseurs, producties, premières, decorbouwers, zangers, orkesten, koren en operahuizen van het voorbije artistieke seizoen.

De Munt, dat in 2011 door Opernwelt werd uitgeroepen tot ‘Opernhaus des Jahres’, bracht met Parsifal de allereerste operaregie van de Italiaanse regisseur Romeo Castellucci. Deze productie werd internationaal geroemd door critici en de dvd-opname ontving enkele maanden geleden nog een prestigieuze prijs van de Franse muziekpers.

Eind vorig seizoen regisseerde Castellucci in de Munt Orphée et Eurydice, in coproductie met de Wiener Festwochen, een beklijvende productie die geen mens onberoerd liet: “de knapste, meest overrompelende productie sinds jaren” (De Standaard).

Ook dit seizoen is Romeo Castellucci te gast in de Munt, meerbepaald op 4 en 5 oktober met Schwanengesang, een geënsceneerd recital met muziek van Schubert, vertolkt door Kerstin Avemo, Valérie Dreville en Alain Franco.