De Melkweg (10+)

vod
do 17/10/2013 - 14:15 Actrices Tina Maerevoet en Lotte Lesage kennen elkaar via de serie 'Thuis' waarin ze beiden een tijdlang een rol speelden. Nu staan ze samen in de jeugdvoorstelling 'De Melkweg'.

de melkweg bart moeyaert tina maerevoet lotte lesage sam wauters theater

De Melkweg (10+)

Het was Lotte Lesage die twee zomers geleden het gelijknamige boek van Bart Moeyaert las, daar helemaal ondersteboven van was en Tina Maerevoet de leestip bezorgde. Het was Tina die het boek meteen kocht, las en Lotte overhaalde er een theaterstuk van te maken. De twee actrices haalden acteur Sam Wauters erbij en op twee weken was alles geregeld : 'De Melkweg' zou een theaterstuk voor 10+ worden.


Zaterdag 19 oktober gaat 'De Melkweg' in première in Rataplan in Borgerhout maar afgelopen dinsdag stond er al een eerste try-out op de planning. In cc Scharpoord in Knokke-Heist speelde het trio voor 198 schoolkinderen. Cobra.be was in Knokke-Heist en volgde de acteurs en licht- en decormeisje Daniëlle in de spannende uren voor die eerste try-out.

Het verhaal

 

De Melkweg, naar de gelijknamige roman van Bart Moeyaert, gaat over een heel gewoon gezin dat elkaar even niet weet te vinden. Het is een intimistisch verhaal over opgroeien, samen plannen smeden en de kracht van ieders verbeelding.

Op een van de laatste dagen van de zomer zitten drie kinderen in hun clubhuis boven op de muur rond Oud IJzer CV. Het clubhuis heeft geen dak en geen muren en verder ontbreekt ook alles wat bij een club hoort. Als ze naar beneden kijken, zien ze de avonturen niet meteen op zich afkomen.

Ze hebben slechts zicht op de Melkweg, een rustige straat waar een bejaarde vrouw haar stokoude teckel uitlaat. Het is of de tijd stilstaat en het altijd zomer zal blijven. Dan stelt iemand een weddenschap voor en komt alles plots in beweging.

[ De Melkweg (10+) naar Bart Moeyaert met Tina Maerevoet, Lotte Lesage en Sam Wauters. Premièreweekend in Rataplan, Borgerhout op 18,19 en 20 oktober 2013]


Beluister ook: