Wiejoow (6+) opnieuw in HETPALEIS

vod
do 20/12/2012 - 13:11 Met Wiejoow kiest Dimitri Leue voor de kracht van beeld en muziek. Wiejoow is een muzikale en beeldende familievoorstelling over hoe mensen met en tegen elkaar werken in een poging de wereld te creëren. In de paasvakantie opnieuw te zien in HETPALEIS.

het paleis wiejoow dimitri leue

Of om het met de woorden van Leue zelf te zeggen: 'Eun spielsche preformabele sjauw, dondente lis sjauwspielschers un globa construwen. Of voor de duidelijkheid: een speels gebeuren waarin de toneelspelers een wereld bouwen. Of voor de nog duidelijkere heid: een spel van spelers die muziek en toneel spelen, en zo spelenderwijs een wereld spelen met vliegende vissen en vechtende dinosaurussen. Of voor de duidelijkste heid: een groep spelers die samen proberen te scheppen. En dit zonder taal. Of beter, zonder woorden maar in muziek en beeld.

[ Wiejoow - Dimitri Leue. Compositie: Benjamin Boutreur, Antoon Offeciers, Bart Voet. Spel & muziek: Benjamin Boutreur, Laura de Vries, Pieter-Jan De Wyngaert, Jack Jaxx, Antoon Offeciers, Jonas Vermeulen (stage), Bart Voet, Daphne Wellens (stage). Van 11 tm 19 april in HETPALEIS.]