Actrice Hilde Sacré overleden

vod
za 07/04/2012 - 14:33 Actrice Hilde Sacré is gisteren overleden. Ze is 73 jaar oud geworden. Sacré was onder meer actrice bij het Nederlands Kamertoneel. Vanaf 1967 was ze vast verbonden aan het dramatisch gezelschap van de BRT.

podium hilde sacre actrice dramatisch gezelschap brt nkt nederlands kamertoneel slisse en cesar magister maesius tussen wal en schip poezie in 625 lijnen overleden

Hilde sacré in 'Klare taal' (1977)

In 1977 is de VRT, dan nog BRT, bekommerd om de ‘klare taal’. Het correcte gebruik van het Nederlands wordt aangeleerd aan de hand van sketches door bekende acteurs. Ugo Prinsen, Arnold Willems en Bob Van der Veken zijn drie loketbedienden van de post, Hilde Sacré speelt een klant met een klacht. (Klare Taal, 17 januari 1977)

Bij de openbare omroep werkte ze mee aan verschillende hoorspelen, waaronder "Een geluk dat we geld hebben" (1969), "Manipulatie" (1972) en "Een meisje uit Galway" (1984).

Hilde Sacré in Slisse en Cesar

Het verhaal: Tinneke en Joe zijn 6 maanden getrouwd en het eerste kindje wordt geboren. Slisse is heel zenuwachtig. Hilde Sacré speelt hier de rol van vroedvrouw. (Slisse en Cesar, 9 mei 1978)

Sacré speelde ook mee in verschillende televisiefilms (onder meer "De verbeelding" en "De wiskunstenaars") en series ("Slisse en Cesar", "Magister Maesius" en "Tussen wal en schip").

Hilde Sacré in 'Poëzie in 625 lijnen' (1964)

Hilde Sacré werkte regelmatig mee aan het poëzieprogramma ‘Poëzie in 625 lijnen’ dat in de jaren zestig op de openbare omroep werd uitgezonden. De voorgedragen gedichten werden er ‘verbeeld’ door acteurs. Hiernaast ziet u Hilde Sacré met een gedicht van Martinus Nijhoff.