Julie Mossay, sopraan (België)

do 05/05/2011 - 09:36

Identikit

  • 28 jaar.
  • Geboren in Verviers.
  • Studeerde aan het Conservatorium van Verviers bij Annie Frantz en aan het Conservatorium van Brussel bij Marcel Vanaud.
  • Zij studeerde verder aan het Conservatorium van Nancy waar zij onder begeleiding van Christiane Stutzmann haar gouden medaille behaalde.
  • Laureaat van de Dexia en Jacques Dôme prijzen

Julie Mossay

  • Zij debuteerde in 2005 in Luik in de Opéra Royal de Wallonie in de rol van Barena in Jenufa van Leoš Janáček
  • Zij treedt in 2006 op in Lille als Barberina in Le Nozze di Figaro van W. A. Mozart en als Denise in Véronique van André Messager in de Opéra National de Lorraine in Nancy.
  • In 2007 treedt zij op in verschillende producties van de Operastudio Vlaanderen in Gent in regie van o.a. Vincent Boussard.
  • In 2008 vertolkte zij de rol van Omphale in Les travaux d’Hercule van Claude Terrasse in de opera van Metz.
  • Tijdens het seizoen 2009-2010 zong zij verschillende nieuwe rollen zoals Javotte in Manon van Massenet in de opera van Angers-Nantes , Noémie in Cendrillon van Massenet in de opera van Marseille, Serpina in La Serva Padrona van Pergolesi met het Leporello Ensemble en Pedro in Don Quichotte van Massenet in De Munt in Brussel onder dirigent Marc Minkowski en samen met José Van Dam die toen afscheid van het publiek nam.

 

Wat is je motivatie om deel te nemen?

De ervaring.

Wat is je favoriete muziek (klassiek)?

Als ik echt een favoriet moet kiezen is het Wolfgang Amadeus Mozart, daar kan ik onder alle omstandigheden van genieten.

Wat is je favoriete muziek (niet-klassiek)?

Ik hou van jazz maar ook van Frans chanson.  Ik dans graag op muziek van ABBA, Claude François en af en toe op disco.

Naar wie kijk je op? Wie is een groot voorbeeld voor jou?

Mijn moeder. 

Je moet een strenge discipline volgen, maar wat is je "uitlaatklep"?

Koken, wandelen in de natuur en samenzijn met familie en vrienden.

Hoe verzorg je je stem?

Ik word regelmatig begeleid door een osteopaat en ik ga vroeg slapen.  Goed slapen is héél belangrijk.  Ik drink veel water en thee en ik oefen veel.

Heb je een ritueel voor een optreden?

Niet echt.  Ik moet mij enkel zéér goed kunnen concentreren vanaf het moment dat ik opsta.  De dag van een optreden ben ik graag alleen.  De dag vóór het optreden reserveer ik om mijn partituren en mijn concert kleding voor te bereiden.

Heb je een geluksbrenger?

Neen.

Wie bepaalt welke kledij je gaat aantrekken?

Mijn moeder.  Ik heb het geluk dat zij mijn concertjurken maakt.  Het is belangrijk dat ik me goed voel op het toneel.  Mijn moeder let dus goed op de pasvorm, de kleuren, de snit en vooral het draagcomfort.