Een muzikale Elsschot

vod
wo 02/06/2010 - 08:20 Vorige zaterdag begon het Elsschotjaar. Na de Gouden Uitvaart overdag, kreeg het publiek 's avonds de verzen van Elsschot op een bedje van pop, swing en jazz.

Willem Elsschot muziek boek willem elsschot alfons de ridder bram van parijs de anale fase dez mona gregory frateur joeri cnapelinckx la femme belge luc de vos mintzkov philip bosschaerts rik sturtewagen the bony king of nowhere literatuur petrol antwerpen gedicht de rode loper

Tussen droom en daad

Het wordt vaak gezucht: "tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren". Eén van de bekendste regels uit de vaderlandse poëzie komt uit "Het Huwelijk" van Willem Elsschot. Bij wijze van experiment wordt het hier gezongen door acteur Johnny Voners. (Poëzie in de schuur, 1971)

In de Antwerpse Petrol traden artiesten als La Femme Belge, Mintzkov en Dez Mona aan om hun muzikale interpretatie te geven van enkele gedichten. Soms gaat die interpretatie behoorlijk ver, maar de verzen van Elsschot blijven overeind. "Tijdloos", daar is iedereen het over eens.

Het openingsfestival "Tussen Droom en Daad" was een productie van Behoud de Begeerte.

 

.

 


Meer archief over Elsschot: