Jong Muziek @ TAZ

© Maarten Geukens
ma 03/08/2015 - 10:21 Audio update: vr 07/08/2015 - 10:28 Zoals elk jaar richt Theater Aan Zee weer zijn spots op jong muziektalent. Cobra.be spitst de oren en luistert naar concertfragmenten van dat jong grut.

theater aan zee taz jong muziek

Zoals de voorbije jaren heeft Theater aan Zee weer een selectie jonge muzikale acts in de aanbieding. Muzikanten die aan de vooravond van een doorbraak staan en op TAZ telkens vier concerten op verschillende locaties in Oostende mogen spelen.

De vier dames van One Bird Orchestra zijn de laureaten Jong Muziek van Theater aan Zee 2015.

Luister hieronder naar concertfragmenten van One Bird Orchestra en de andere artiesten die meededen aan Jong Muziek op Theater aan Zee 2015.

De selectie van 2015

1. One Bird Orchestra

One Bird Orchestra zijn vier Vlaamse deernes met prachtige stemmen. Hun muziek had zo uit IJsland kunnen komen (een van de dames heeft zelfs een stem die erg op die van Björk lijkt).
Hierboven hoor je 'Delayed' en 'No man's Land', eigen nummers van One Bird Orchestra, opgenomen op 31 juli in Werkplaats Klein Verhaal.

2. Embers

Deze groep uit de kuststreek mocht als eerste aantreden op Theater aan Zee - Jong Muziek. Ze spelen een mix van hardcore met post- en krautrock met flarden Primus en Captain Beefheart. En ze zingen in het West-Vlaams.
De song 'Lichtzwart' is een nummer van Pieter Nolf en werd opgenomen op 31 juli in Fort Napoleon.

3. ZwartWerk

Dit is een jonge, zwarte MC en rap posse uit Mechelen, met roots in Angola en Congo. Eerder al viel de jury van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel voor hun mix van afrohouse, hiphop, Afrikaanse vibes en Nederlandstalige raps.
Wij kozen voor twee korte nummers uit hun set van 1 augustus in Fort Napeleon: 'Sexy als ik dans' (componist Niels Littooij) en 'Panaché' (componist Zwartwerk).

4. Scotch

Scotch is een folkrockband uit Nederland, die met een bezetting van sax, viool, drums, gitaar en zang vrolijke en aanstekelijke songs brengen. Voor de liefhebbers van Manu Chao of Mala Vita.
In onze playlist hoor je de nummers 'Jan Tan Tetteraai' en 'Place To Be' opgenomen op 1 augustus in Werkplaats Klein Verhaal.

5. Matt Watts

Matt Watts is een jonge Amerikaanse singer-songwriter die in Antwerpen is gestrand. Hij maakt mooie folky muziek, misschien niet voor iedereen even verrassend, maar wel erg knap gedaan.
Je hoort hem hier met drie nummers opgenomen op 4 augustus in Fort Napoleon: 'Mary a Friend Too Kind', 'Bitterness' en 'You Will Know Him'.

6. DRS

Een Oostendse hardcore band dat het soort concerten speelt van 16 nummers in 21 minuten. Zo van: "one two three... boing shsss... mersie, tvolhende nummer es..."
In de playlist staat het nummer '15 seconds', opgenomen op 4 augustus in Werkplaats Klein Verhaal.

7. Piquet

Lien Moris is de spilfiguur van de Limburgse indierockband Piquet. De groep speelt muziek met Nederlandstalig teksten en vooral veel pit.
In onze selectie hoor je 'En toch', een nummer van Lien Moris, opgenomen op 5 augustus in Fort Napoleon.

8. Sages Comme Des Sauvages

Ava Carrère en Ismaël Colombani vormen het duo Sages Comme Des Sauvages. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk maar zijn een tijd geleden in Brussel gestrand. Ze maken eenvoudige en vrolijke liedjes die je zou kunnen omschrijven als "bricolage folk".
Hier hoor je 'It ain't your song' en 'Wedding Bell', opgenomen op 5 augustus in Werkplaats Klein Verhaal.


lees ook: