Tomorrowland klassiek

(C)Tomorrowland vod
ma 20/07/2015 - 11:20 Video update: zo 26/07/2015 - 21:25 Het dancefestival 'Tomorrowland' nodigde op 26 juli het Nationaal Orkest van België uit. Ook radiozender Klara sprong mee op die trein: tijdens de week van 20 juli nodigde Klara een aantal dj's uit om in 'Tomorrowland Classic' te verklappen waar ze de mosterd voor hun muziek zijn gaan halen. Dit wordt zondagnacht herhaald van 23u tot 04u00.

De muzikanten van het Nationaal Orkest van België willen dat er veel mensen naar hen komen luisteren. Met hun optreden op het dancefestival 'Tomorrowland' op 26 juli zal deze wens snel in vervulling gaan. 180.000 bezoekers komen naar 'Tomorrowland', ruim een derde daarvan zijn buitenlanders. De muzikanten van het NOB vinden dat ze ook als klassiek orkest buiten de platgetreden paden moeten durven gaan.


Het nationaal Orkest van België op Cobra.be

Klara en Tomorrowland

'Tomorrowland Classic' op Klara

'Tomorrowland Classic' op Klara

Ook Klara springt mee op die trein. Klassieke en dancemuziek hebben meer met mekaar dan je zou denken, vindt de radiozender. Veel klassieke componisten hebben de top-dj's van vandaag beïnvloed.

Tijdens de week van 20 juli nodigt Klara een aantal dj's die op 'Tomorrowland' staan uit om te verklappen waar ze de mosterd voor hun muziek zijn gaan halen. Het resultaat is 'Tomorrowland Classic', een programma boordevol klassieke en dancemuziek.

Vijf avonden op een rij laat Klara topdj's aan het woord die hun eigen werk met klassieke muziek larderen. Waarom doen ze dat? Inspireert klassieke muziek hen? Van welke werken gaan ze zelf door hun dak? De Carmina Burana? De Boléro? Of Stravinsky’s ‘Le Sacre du Printemps’?

De Nederlander Von Rosenthal de la Vegaz draait als deejay hoofdzakelijk klassieke muziek. En hij maakt mash-ups van bijvoorbeeld Beyoncé en Stravinsky. De geknipte gast dus voor de eerste uitzending van 'Tomorrowland Classic' over de relatie tussen klassieke en elektronische muziek.

 

['Tomorrowland Classic': een programma vol klassieke muziek en dancemuziek op Klara, met onder andere de Belgische dj Regi, bekend van Milk Inc., dj Von Rosenthal de la Vegazen de Franse muzikant, deejay en producer Martin Solveig.
Van 20 tot 24 juli van 23u00 tot middernacht en op zaterdag en zondag 25 en 26 juli herhaald van 23u00 tot 04u00.]

[Het 'Nationaal Orkest van België' speelt op zondag 26 juli om 14u op 'Tomorrowland'.]

[Het festival 'Tomorrowland' gaat door van vrijdag 24 juli tot zondag 26 juli telkens van 12u tot 1u 's nachts, zondag 26 juli tot middernacht.]
Tomorrowland zal op 25 juli drie uur lang live te volgen zijn in Mexico City en in Mumbai.
 

yt

Bekijk hierboven de trailer van 'Tomorrowland'