Gentse Feesten 'Ter Ere Van'

vod
vr 17/07/2015 - 14:31 Video update: za 18/07/2015 - 09:12 De Gentse Feesten vinden dit jaar voor het eerst plaats zonder Walter De Buck en Luc De Vos. De charismatische frontman van Gorki overleed op 29 november vorig jaar, de Gentse volkszanger amper een maand later op 21 december. Gent bracht op de openingsavond van de Feesten op Bij Sint-Jacobs hulde aan zijn twee overleden helden.

muziek gentse feesten walter de buck luc de vos trefpunt eerbetoon gent bij sint jacobs

Ter Ere Van

De Gentse Feesten eren Walter De Buck

De Gentse Feesten vinden dit jaar voor het eerst plaats zonder Walter De Buck en Luc De Vos. De charismatische frontman van Gorki overleed op 29 november vorig jaar, de Gentse volkszanger amper een maand later op 21 december. Gent bracht op de openingsavond van de Feesten op Bij Sint-Jacobs hulde aan zijn twee overleden helden. (Journaal, 17 juli 2015)

Dit jaar werden de (46ste) Gentse Feesten Bij Sint-Jacobs voor het eerst ingezongen zonder oprichter Walter De Buck. Iets waar de Gentenaars zullen moeten aan wennen. Het traditionele openingsconcert werd dit jaar een welgemeend eresaluut aan de peetvader van de Gentse Feesten én startschot voor de toekomst.

Groep Walter De Buck en zangeressen brengen dit jaar ook minder gekende parels van liedjes, verrassend nieuw gearrangeerd. Voor de gelegenheid met een ferme blazerssectie uit de Gentse muziekscene.
Met zangers Wim Claeys, Rembert De Smet, Patrick Riguelle, Bruno Deneckere, groep Alex Rambaut (accordeon), Guido Schiffer (viool), Clee Van Herzeele (gitaar, arrangementen), Maarten Bruggeman (contrabas), Tom Wouters (klarinet), Leonard De Buck (percussie) en tien Gentse blazers.

Meer informatie op de website van Trefpunt
 

Zal ik het ooit begrijpen?

De muzikanten van de Vlaamse band 'Gorki' brengen op de openingsavond van de Gentse Feesten een ode aan hun overleden frontman Luc De Vos. De muzikanten benadrukken dat ze niet optreden als 'Gorki', maar dat ze de muziek centraal willen stellen "voor kapitein Vossie".

Muzikanten Eric Van Biesen, Luc Heyvaerts, Bert Huysentruyt en Thomas Vanelslander treden vrijdagavond op bij Sint-Jacobs. Onder de noemer "Zal ik het ooit begrijpen?" brengen ze hulde aan hun overleden frontman Luc De Vos, die in november vorig jaar onverwacht overleed.
Ze brengen hulde niet als 'Gorki', wel met muziek

Een avond voor Luc, met:

  • 23u00: Helsinki: Thomas Vanelslander (zang, gitaar, keys), Pim De Wolf (bas, zang), Joos Houwen (gitaar, zang) en Ace Zec (drums, zang)
  • 00u05: Biezen: Eric Van Biesen (zang, bas), Roeland Vandemoortele (gitaar) en Bert Huysentruyt (drums)
  • 01u10: Stanton: Geert Hellings (zang, gitaar), Bert Huysentruyt (drums), Jan Blieck (gitaar), Stoffel Verlackt (gitaar) en Nicolas Rombauts (bas)
  • 02u15: Bullfrog Tattoo: Piere Bataillie (zang), Yves Vandermotte (gitaar), Luc Heyvaerts (keys), Frank Verdier (bas), Marc Bruyninckx (drums).
    Meer informatie op de website van Trefpunt

[De 'Gentse Feesten' lopen van 17 tot 26 juli 2015. Meer informatie op gentsefeesten.gent]


Meer over de Gentse Feesten 2015: