Afscheid van Juliette Gréco

vr 17/07/2015 - 11:46 Update: di 21/07/2015 - 09:49 Juliette Gréco, de onsterfelijke diva van het Franse chanson, nam afscheid van haar publiek met de afscheidstournee ‘Merci’. Op 20 juli bracht ze een exclusief concert voor België in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne.

muziek film juliette greco chanson parijs afscheid rivierenhof deurne merci

Juliette Gréco, geboren in 1927, is de diva van het Franse chanson. Ze was de muze van Jacques Prévert en Jean-Paul Sartre, de geliefde van Miles Davis, de echtgenote van Michel Piccoli, en de goede vriendin van Jacques Brel.
Ze vertoefde vaak in het gezelschap van o.m. Albert Camus, Merleau-Ponty, Boris Vian, Simonne de Beauvoir, Guy Béart, Georges Brassens en Léo Ferré.
Ze speelde naast Orson Welles in de films 'Roots of Heaven' en 'Crack in The Mirror'.
 
 

Juliette Gréco en Jacques Brel

Gréco hoorde Brel voor het eerst zingen in 1954 in Gaumont-Palace in Parijs. Ze werden vrienden. Gréco ging zijn nummers zingen. In 1988 huwde ze met zijn pianist Gérard Jouannest.
Vorig jaar in mei kwam Julliette Gréco naar het Koninklijk Circus in Brussel met het programma ‘Gréco chante Brel’, n.a.v. het gelijknamige album dat ze in 2013 uitbracht.

 

Merci

Op haar 88ste schittert Juliette Gréco nog steeds. Om nog maar te zwijgen over haar magistrale stem en présence.
Met klassiekers als 'Parlez-moi d’amour', 'Déshabilez-moi' en 'Je Suis Comme Je Suis' liet ze een onuitwisbare indruk na.
De Franse diva maakte in 2003 'L'Éternel Féminin' , een oeuvre dat maar liefst 21 albums telt. 'Je Me Souviens de Tout' verscheen in 1989.

Juliette Gréco kan putten uit een lange, succesvolle muziekcarrière. Met de afscheidstournee 'Merci' neemt deze grande dame afscheid. Dit is uw laatste kans om een icoon van het Franse chanson aan het werk te zien.
 

[Afscheidstournee 'Merci' van Juliette Gréco met exclusief concert op maandag 20 juli 20u30 in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne.]