Joan Baez in Oostende

vod
wo 08/07/2015 - 14:11 Video update: vr 10/07/2015 - 10:01 Het engagement van protestzangeres en folkie Joan Baez is wat getemperd, maar ze staat nog wel graag op een podium. Op donderdag 9 juli kan u haar live aan het werk zien in het Kursaal van Oostende.

joan baez folk country gospel singer-songwriter kursaal oostende

Folklegende Joan Baez in Kursaal Oostende

De Amerikaanse zangeres Joan Baez was te gast in het Kursaal van Oostende. André Vermeulen sprak met haar. (Journaal, 9 juli 2015)

Op 23 april 1966 zond de VRT dit uit

1966

Joan Baez in Brugge (2009)

De Amerikaanse folkzangeres en liedjesschrijfster Joan Baez maakte furore in de jaren zestig en zeventig met haar protestsongs en politiek engagement. Een felle tante tussen folkzangers en protest-heren als Bob Dylan, Woodie Guthrie en Pete Seeger.

 
 

Al meer dan 55 jaar heeft Joan Baez een trouw publiek dat valt voor haar combinatie van folk, rock, pop, country en gospel. Naast haar eigen nummers (‘Sweet Sir Galahad’ en ‘Diamond & Rust’) zingt ze vaak covers van andermans werk.
 

 

Zo werden haar versies van 'There But for Fortune' (Phil Ochs) en 'The Night They Drove Old Dixie Down' (The Band) commerciële hits en associëren fans haar met nummers als 'Farewell, Angelina', 'Love Is Just a Four-Letter Word', 'Joe Hill' en 'We Shall Overcome'.
 

 

Op donderdag 9 juli komt Joan Baez naar Kursaal Oostende voor een intiem concert. Aanvangsuur: 20u.