Smartliederen & levenslappen

vod
vr 26/06/2015 - 09:52 Lien Van De Kelder heeft een nieuwe uitdaging: samen met Jan De Smet en Pieter-Jan De Smet brengt ze smartlappen en levensliederen in de voorstelling 'Gedeelde smart. Smartliederen en levenslappen'.

lien van de kelder jan de smet pieter-jan de smet smartliederen en levenslappen smartlap levenslied

Laura Lynn achterna

Het visitekaartje van Lien Van de Kelder raakt aardig vol: naast actrice, juriste en presentatrice mag ze er nu ook het predicaat 'zangeres' bijschrijven, of - beter nog - 'schlagerzangeres'. In het najaar staat ze op het podium met het betere smartlappenwerk, en de betere muzikanten.

Het idee komt van Jan De Smet. Hij heeft een gigantische collectie  singletjes waarmee hij al lang iets wou doen. Naast Lien kreeg hij ook de gereputeerde muzikanten Pieter-Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen. 

Lien komt gelukkig ook niet geheel onbeslagen op het ijs. Als kind zong ze mee in verschillende musicals, ze kreeg een klassieke zangopleiding toen ze een jaar of vijftien was en ze deed mee aan 'Steracteur/sterartiest'.

 

Moeder wat maak je een herrie

Het gezelschap ging nachtenlang op Youtube op zoek naar verborgen pareltjes, veelal onbekende smartlappen met een bijzondere twist in de tekst. Hun volgehouden inspanningen leverden pareltjes op als 'Pappa rookt niet meer' van Kees Van Kooten & Wim De Bie, 'Moeder wat maak je een herrie' , een nummer van Henny Vrienten, en 'Santo Domingo', oorspronkelijk gezongen door Ria Valk.

 

'Gedeelde Smart. Smartliederen en levenslappen'  gaat in première op 25 juli op de Gentse Feesten, maar zonder Lien Van de Kelder. Zij beleeft haar vuurdoop een maand later, op 25 augustus, in Duffel.

De volledige speellijst van 'Gedeelde Smart' vindt u hier.