Een avondje met Clo-Clo

vod
wo 24/06/2015 - 12:45 Van 24 tot 28 juni vindt in het Elisabethpark in Koekelberg het Plazey Festival plaats. Pascal Deweze en Nicolas Rombouts sluiten het festival af met 'Une soirée avec Claude François', hun eerherstel voor de Franse koning van de soul.

claude françois pascal deweze nicolas rombouts

Muzikant Pascal Deweze leerde Claude Francois kennen via zijn moeder, die grote fan was. Op zijn vijfde playbackte hij Clo-Clo op school. "Claude François was mijn allereerste held toen ik een jaar of vier was. Via hem heb ik muziek ontdekt en ritme en harmonie. Ik zong al zijn nummers mee in fonetisch Frans."

Ook bij muzikant Nicolas Rombouts stond de muziek van de Franse zanger vaak op. Voor beide heren was het coveren van de nummers van Claude François dus niet zo vergezocht, collega-muzikanten daarentegen keken wel even vreemd op van die keuze. De muziek van Claude François heeft niet bepaald de cool van die van Serge Gainsbourg bijvoorbeeld.

Pascal en Nicolas kozen voor nummers uit de periode 1965 tot 1970, toen het kitchgehalte van Claude François nog niet te groot was. Verwacht dus zeker geen pailletten en veren. Wel een fijn concert door een veertienkoppige band, inclusief drie zangeressen, met verbazend sterke nummers - ja we moeten onze mening over Claude François enigszins bijstellen - en hier en daar een danspasje.   

Plazey biedt naast concerten ook openluchtfilm, dans, foodtrucks en bbq en sportieve en creatieve workshops. 

Naast Pascal Deweze en Nicolas Rombouts (zondag)  staan onder meer ook Alek et les Japonaises, Vive la fête en DJ Mensch Erger je niet (vrijdag), Muzinne en Billie Kawende (zaterdag) op het podium.

Zaterdag ook komen Adil El Arbi en Bilall Fallah hun eerste film 'Image' voorstellen. Het volledige programma vindt u hier.

De toegang is gratis.