Hartzeer en Belcanto

vod
vr 06/03/2015 - 08:00 Update: wo 20/05/2015 - 09:57 Guido Belcanto bezingt de liefde in 'HRZSCHMRZ', een "grande opéra de trash" van Serge Verstockt en ChampdAction. In het kader van het Opera XXI festival te zien op woensdag 20 en donderdag 21 mei in deSingel in Antwerpen en op zaterdag 23 mei in Vooruit in Gent.

hrzschmrz serge verstockt guido belcanto klarafestival brussel opera de trash champdaction

Hrzschmrz

Serge Verstockt en ChampdAction buigen zich op vraag van het Klarafestival over de liefde. Hrzschmrz is een 'Grand opera de trash'. Ook Guido Belcanto is van de partij.

Na ‘Hold Your Horses’ schrijft Serge Verstockt opnieuw een ‘Grand Opéra de Trash’, het tweede deel van wat uiteindelijk een trilogie zal worden. Verwacht je aan een waanzinnige roadtrip dwars door tijd en ruimte, cyberspace en real space: langs gamende Japanners, biddende nonnen, zingende avatars, een koor van megafoons, Buddy Holly, Guido Belcanto en duizend brandende harten.

Anno 2014 leven we grotendeels in parallelle werelden: de realiteit enerzijds, de virtuele internetwereld anderzijds. We sharen via sociale media als Facebook onze meest intieme zaken—geboortes, geluk en ongeluk—opdat onze virtuele vrienden kunnen meegenieten. Voor bepaalde groepen gaat het leven op internet veel verder. De Hikikomori, een steeds groeiende groep Japanse gamers, weigeren hun kamer te verlaten en vervullen al hun noden via het internet: van 3D seksgames die het libido voeden tot de vurige wens te willen trouwen met avatars. Is deze virtuele liefde een moderne versie van de middeleeuwse hoofse liefde bezongen door de troubadours? Zijn de Hikikomori de moderne ridders van deze tijd? Ruimte en tijd worden in de virtuele wereld één geheel. Alles en iedereen is voortdurend beschikbaar, 24 op 24 uur gekluisterd aan onze laptop, tablet of smartphone, verbonden in eenzaamheid.
Troubadour Guido Belcanto deelt het podium met klassieke, free jazz- en popmuzikanten die de liefde bezingen via de muziek van Perotinus over Buddy Holly tot Belgische New Beat.
 

[HRZSCHMRZ, ChampdAction met Guido Belcanto, première tijdens het Klarafestival op 17 maart 2015 in de Ancienne Belgique, Brussel]

De voorstelling zal later ook te zien zijn tijdens het Opera XXI festival. Op 20 en 21 mei 2015 in deSingel, Antwerpen en op 23 mei 2015 in de Vooruit in Gent.