Ozark Henry symfonisch

vod
vr 16/01/2015 - 09:57 Ozark Henry heeft zijn nieuwe project 'Paramount' voorgesteld: vijftien nummers in een klassiek kleedje, begeleid door het Nationaal Orkest van België.

ozark henry nationaal orkest van belgië paramount heroes david bowie

Pure combinatie

Ozark Henry was in 2012 al het gezicht van het NOB, het Nationaal Orkest van België, bij de viering van hun 25ste verjaardag  Het symfonieorkest heeft hem nu gevraagd een album samen te stellen dat zijn verleden, heden en toekomst weerspiegelt.

Albert Wastiaux, intendant van het NOB: "We wilden een eerlijke en pure manier vinden om een symfonisch orkest met een niet-klassieke rockartiest samen te brengen op het podium. Geen band, geen elektrische gitaren, alleen het rijke geluid van ons orkest en de naakte stem van Ozark Henry."

Bijzondere geluidservaring

De nummers van Ozark Henry hebben nieuwe arrangementen gekregen. De opnames zijn gebeurd in de Auro 9.1-geluidstechniek. De single is een cover van 'Heroes' van David Bowie. Begin maart komt het album 'Paramount' op de markt. 

Daarna volgen drie concerten: op 5 maart in Bozar in Brussel, op 12 maart in het Palais des Beaux Arts de Charleroi en op 13 maart in het Kursaal in Oostende.