Jef Neve solo

vod
vr 10/07/2015 - 15:29 Canvas presenteert in 'Puur Muziek' een unieke solosessie van jazzpianist Jef Neve, opgenomen in de Minardschouwburg in Gent.

jef neve piano solo pianomania pianostemmer puur muziek canvas

Jef Neve solo

Jef Neve is een vrolijke Kempenzoon die als kleine jongen ervan droomde om later Amadeus Mozart te worden. Nu is hij na Toots Thielemans misschien wel de populairste jazzmuzikant in ons land. Al wil hij zelf liever geen jazzmuzikant genoemd worden.

Zijn muzikale horizon is veel breder dan alleen maar jazz. Hij componeert ook filmmuziek, schrijft nieuw werk voor grote klassieke ensembles, interpreteert actuele popmuziek op zijn manier en speelt instrumentale muziek die laveert tussen al die verschillende muzikale uithoeken met jazz en improvisatie als veilige thuishaven.

Als pianist en componist maakte Jef Neve hier en in verre buitenlanden naam en faam samen met zijn maatjes van het Jef Neve Trio.

Jef Neve speelt 'One Leave, A Thousand Lives'

Speciaal voor het Canvas-programma Puur Muziek speelt Jef Neve een nummer uit zijn eerste soloplaat 'One' in de Minardschouwburg in Gent.

Maar na tien jaar vond Jef het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan: als soloartiest op plaat en op het podium. Met een overdonderend succes. Voor zijn solowerk creëerde hij een heel eigen sound. Zijn muziek balanceert op het snijvlak van jazz, klassiek en pop. De muzikale wereld van Neve is boeiend, briljant, virtuoos en ontroerend. Met zijn prachtige nummers als ‘Solitude’ en ‘Never give up’ bereikt hij bovendien een fabelachtig groot publiek. Deze opname maakte hij speciaal voor het Canvas-programma ‘Puur muziek’ in de Minardschouwburg in Gent in 2014.

['Puur Muziek' met Jef Neve solo. Canvas, vrijdag 10 juli om 22u50, herhaling zaterdag 11 Juli om 19u22]