Daan in de loopgraven van het verleden

vod
do 13/11/2014 - 16:44 Zanger Daan wilde niet wachten tot hij dood is om een carrièreoverzicht op de markt te brengen. Begin december verschijnt daarom 'Total' met als ondertitel 'The Early Years'. Dat biedt dus nog mogelijkheden voor een vervolg.

daan total reyers laat pop muziek daan stuyven

Twaalf cd’s waaronder acht gewone albums, aangevuld met een hoop obscuur materiaal, een aantal covers en een boek. Dat heeft Daan is in zijn kasten gevonden op zoek naar zijn “early years”. Op sommige dozen lag het stof van vijftien jaar. Daan is ook gaan aankloppen bij fanatieke verzamelaars om nummers te sprokkelen die hij zelf niet meer in zijn bezit heeft.

Het resultaat heet ‘Total’ en is een retrospectieve geworden die meestal enkel weggelegd is voor artiesten op het einde van hun carrière of na hun dood. Maar Daan wou naar eigen zeggen de kar voor het paard spannen. Bij dergelijke terugblikken is de commentaar dikwijls “Spijtig dat de persoon in kwestie het zelf niet meer kan zien”. Daarom heeft Daan het heft in eigen handen genomen en het overzicht bij leven uitgebracht.

In het boek blikt Daan terug op de geschiedenis van de nummers. Met wie, in welke stad, onder welke omstandigheden ontstonden songs als ‘Swedish Designer Drugs’, ‘Victory’ en ‘Icon’? Het is een boek geworden dat Daan - die autobiografieën verslindt - zelf ook van een andere artiest zou willen lezen.
 

'Total' komt uit begin december 2014.

Op 22 november 2014 speelt Daan met een akoestisch trio in Flagey in Elsene.
Op 26 november 2014 speelt Daan met volledig orkest in diezelfde Flagey in Elsene.

meer Daan op cobra.be