Puur muziek: Cole Porter en Vivaldi

do 23/10/2014 - 17:26 Componist Cole Porter is hèt genie van Broadway, met enkele honderden klassiekers op zijn naam. Op Canvas zingen ze met plezier met hem mee.

50 jaar geleden stierf de Amerikaanse Broadwaycomponist Cole Porter (1891-1964). Hij schreef meer dan 800 songs (tekst èn muziek), waaronder een aantal evergreens als 'I've got you under my skin', 'Night and Day' en 'Love for sale'. Toch is Porter - de Mozart van de lichte muziek - een onderschat componist en is een groot deel van zijn oeuvre nog onontgonnen terrein. Zanger Wilfried Van den Brande ging met veel passie op zoek naar de mens en componist Cole Porter, zong enkele honderden songs in een reeks 'Cole Porter Sessions', nam een anthologie op en maakte een documentaire over zijn queeste. Met medewerking van Wilfried Van den Brande, Brussels Philharmonic, WDR-Rundfunkorchester, Wayne Marshall, Kim Criswell, de Nürnberger Symphoniker, Dirk Baert, Jos Machtel Quartet, Porter-specialist Robert Kimball, Cole Porter Trustee Peter Felcher, Kurt Van Eeghem, Allen Forte e.a.

[Puur Muziek: 'Looking for Cole' Zaterdag 25 oktober, om 13u30]

 

 

Puur Muziek: 'Vivaldi recomposed'

Vivaldi's 'Vier seizoenen' is een van de beroemdste muziekstukken ter wereld. Het wordt gespeeld door topensembles en het is gebruikt als muzak. Topviolist Daniel Hope werkte nauw samen met componist Max Richter aan een nieuwe versie van Vivaldi's beroemde 'Vier Seizoenen'. Max Richter maakte geen bewerking, maar wel een nieuwe compositie, gebaseerd op Vivaldi's materiaal. Deze documentaire volgt het compositieproces en de nauwe samenwerking tussen Daniel Hope en de componist, tot de opname van 'Vivaldi recomposed' in Rostock. Daniel Hope wordt begeleid door het orkest ' l’arte del mondo' en de componist zelf aan de synthesizer.

Vivaldi's 'Vier seizoenen' is een van de beroemdste muziekstukken ter wereld. Topviolist Daniel Hope werkte nauw samen met componist Max Richter aan een nieuwe versie van Vivaldi's beroemde 'Vier Seizoenen'. Max Richter maakte geen bewerking, maar wel een nieuwe compositie, gebaseerd op Vivaldi's materiaal. Deze documentaire volgt het compositieproces en de nauwe samenwerking tussen Daniel Hope en de componist, tot de opname van 'Vivaldi recomposed' in Rostock. Daniel Hope wordt begeleid door het orkest ' l’arte del mondo' en de componist zelf aan de synthesizer.

[Puur Muziek: 'Vivaldi recomposed' en 'Il Giardino Armonico speelt Vivaldi' zondag 26 oktober om 12u en 12u55 op Canvas]