Tuur Florizoone

do 23/07/2015 - 15:22 Accordeonist Tuur Florizoone fleurt onze Canvas-vrijdagavond op met 'Balades Ephémères'.

muziek tuur florizoone accordeon michel massot tuba euphonium trombone marine horbaczewski balades ephemeres puur muziek canvas

Tuur Florizoone in Puur Muziek

Accordeonist Tuur Florizoone verkent steeds nieuwe muzikale grenzen. Met Michel Massot (tuba, euphonium en trombone) en celliste Marine Horbaczewski brengt hij een programma met als titel 'Balades Ephémères'. Hun muziek laat zich niet zomaar in één stijl duwen, maar schurkt verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Maar bovenal ontroert ze. Met titels als " Ideal Spleen', 'Una volta' en 'Les yeux parlent plus que la couleurs des cheveux' brengt het trio muziek vol prachtige details, leuke knipogen, maar ook met een vleugje melancholie. Opgenomen in Studio Toots van VRT.

Accordeonist Tuur Florizoone verkent steeds nieuwe muzikale grenzen. Met Michel Massot (tuba, euphonium en trombone) en celliste Marine Horbaczewski brengt hij een programma met als titel 'Balades Ephémères'. Hun muziek laat zich niet zomaar in één stijl duwen, maar schurkt verleidelijk aan tegen de grenzen van jazz, folk en klassiek. Maar bovenal ontroert ze. Met titels als 'Ideal Spleen', 'Una volta' en 'Les yeux parlent plus que la couleurs des cheveux' brengt het trio muziek vol prachtige details, leuke knipogen, maar ook met een vleugje melancholie.
Opgenomen in Studio Toots van VRT.

['Puur muziek: Tuur Florizoone' vrijdag 24 juli, om 23u05 op Canvas; herhaling zaterdag om 16u42]