Tête à tijd in het wassalon

Joop Pareyn
do 03/05/2012 - 12:58 Muziek terwijl u wacht is doorgaans muzak. Niet zo in Sint Joost ten Node. Op zaterdag 5 mei hoor je er live jazz, klassiek en wereldmuziek op onverwachte plekjes.

tête à tijd sint joost ten node festival tuur florizoone ivan smeulders brussels chamber choir piet maris

Joop Pareyn

Tête à tijd is de naam van een gratis ééndaags festivalletje in Sint Joost ten Node bij Brussel, de dichtbevolkste en armste gemeente van ons land. Het is al de tweede editie. Je krijgt eigenzinnige optredens op rare plaatsen: van de bushalte tot het wassalon, de kapper of de hotellobby. 

Het centrum van de muzikale actie is het Houwaertplein in Sint Joost, en op 16 verschillende locaties kun je meer dan 30 muziekgroepen aan het werk zien.

Een paar namen. Accordeonist Tuur Florizoone speelt met zijn groep José in een appartement dat op renovatie wacht. Piet Maris (van Jaune Toujours) brengt verschillende accordeonisten samen in metrostation Botanique. Er is ook een muzikale battle gepland tussen een drummer en een euphoniumspeler. De ene vanop een frietkot en de andere vanop een krantenkiosk!

Het Brussels Chamber Choir zingt jazz en spirituals tussen het struikgewas van een parkje. De Iraanse tar- en setarspeler Mojtaba Yahya treedt hoog in een bouwwerf op, het duo Gemini (Emile Verstraeten, viool en Ivan Smeulders, accordeon) speelt gipsy en tango bij de coiffeur, celliste Seraphine Stragier speelt een 'suite in een suite', met name in een hotel in de Koningstraat. 

[Tête à tijd op zaterdag 5 mei vanaf 14 uur op het Houwaertplein en andere locaties in Sint Joost ten Node. Het volledige programma van Tête à tijd vindt u hier