Senne Guns bezingt filmaffiche

muziek
zo 29/04/2012 - 14:39 Elke week laat een artiest zich voor het programma 'Allez Allez' (Radio 1) inspireren door een kunstwerk. Senne Guns kiest voor een oude filmaffiche.

Kleur in E Mineur muziek kleur in e-mineur radio 1 allez allez senne guns cesar film filmaffiche marcel pagnol tekening antoine toe

Meer 'Kleur in E-Mineur'

Radio 1 vroeg aan twaalf Vlaamse muzikanten om zich te laten inspireren door een kunstwerk en dan aan het schrijven te gaan. Samen vormen de nummers de tweede reeks van 'Kleur in E-mineur'van het radioprogramma 'Allez Allez'.

Senne Guns

Singer-songwriter Senne Guns eindigde tweede in de Nekkafinale 2009. Vorig jaar verrasste hij met zijn debuutalbum "Hoera voor de Eleboe" met onder meer de single "De Goudvis". Momenteel werkt Senne aan nummers voor een tweede album dat hij hopelijk kan opnemen in het najaar.

Van kunst - behalve dan muziek - heeft Senne Guns weinig kaas gegeten, zo moet hij toegeven. Schilderijen kent hij nauwelijks en dus koos hij voor "Kleur in e-mineur" per uitzondering voor een filmaffiche.

César

In zijn ouderlijk huis hangt al jaren een reuzegrote affiche van "César", een Franse film van regisseur Marcel Pagnol uit 1936. Senne kent de film niet maar vindt de blik van de afgebeelde figuur - vermoedelij César - best wel intrigerend. Voor zijn opdracht in "Kleur in e-mineur" wou hij de film ook niet zien. Hij wou zich niet laten inspireren door de inhoud van de film, maar alleen door de affiche getekend door kunstenaar Antoine Toé.