De Beren Gieren

©Tjorven Bruyneel vod
do 23/02/2012 - 13:13 Video update: di 28/02/2012 - 10:27 De Beren Gieren is de ietwat ongewone naam van een pianotrio, gevormd door drie jonge gasten die elkaar leerden kennen aan het Conservatorium in Gent: pianist Fulco Ottervanger, bassist Lieven Van Pee en drummer Simon Segers.

de beren gieren fulco ottervanger lieven van pee simon segers wirklich welt so el negocito vooruit gent belgian jazz meeting 2011 de werf brugge jazz muziek portret interview cobra.be

Met een demo-cd en een opgemerkte JazzLab-concertreeks hebben De Beren Gieren al naam gemaakt in de Belgische jazzscene. Eigenwijze donders zijn het met een dito repertoire. Eigen stukken met echo's van Thelonious Monk en Cecil Taylor. Jazztraditie en invloeden uit klassieke en andere muziek. Humor à la Misha Mengelberg. Lyrisch zoals Nino Rota.

Eind december 2011 hebben ze een eerste echte cd opgenomen in de legendarische en pas gerenoveerde Jef Studio in Brussel. Die draagt de naam 'Wirklich Welt So'. In de Vooruit, waar ze dit jaar artist in residence zijn, stellen ze op 28 februari het album voor. 

[ 'Wirklich Welt So' - De Beren Gieren. El Negocito Records, cd-voorstelling op 28 februari 2012 in de Vooruit]

 

Bekijk ook deze leuke clip, starring De Beren Gieren als het nieuwe huisorkest van Vooruit in Gent.

yt

Beluister hier: