Het Nationaal Orkest viert 75ste verjaardag

vod
vr 09/09/2011 - 18:46 Het Nationaal Orkest van België (N.O.B.) viert op 27 oktober zijn 75ste verjaardag met een concert waar pianiste Hélène Grimaud soleert. Meteen de start van een druk feestseizoen.

Klassiek Pop nationaal orkest van belgie nob ozark henry piet goddaer kim gevaert feestjaar evenementen muziek

Op 9 september stelde het N.O.B het nieuwe concertseizoen voor op een feestelijke persconferentie. Muzikanten van het N.OB. (en Ozark Henry) zorgden voor muzikale intermezzi. Voor dit seizoen werd een extra inspanning geleverd, waarbij enkele concerten het label 75 meekregen. Voor de liefhebbers: Jonas Kaufmann zingt op 15 april volgend jaar.

Verdieping

Het N.O.B stelde drie ambassadeurs aan om dit jaar extra allure te geven. Hélène Grimaud vertegenwoordigt de “verdieping”. Ze speelt op het openingsconcert het eerste pianoconcerto van Brahms. Grimaud is allerminst een doordeweekse pianiste. Je zou haar kunnen omschrijven als fel, intens en intrigerend.

Verrassing

Ambassadeur Kim Gevaert is de “verrassing”. Voor ze sprintte, speelde ze muziek op redelijk hoog niveau. De muziekfakkel in de familie werd overgenomen door haar jongere broer John, die vorig jaar nog deelnam aan de Koningin Elisabethwedstrijd en nu een mooie carrière uitbouwt met het pianoduo Mephisto.

Openheid

Piet Goddaer, alias Ozark Henry, zorgt voor de “openheid”. Hij heeft ook een klassieke muziekachtergrond en zal op 12 juli van volgend jaar een concert met eigen muziek maken samen met het N.O.B.. Zo hoopt het orkest een breder publiek aan te spreken.

Meer info op de website van het Nationaal Orkest van Belgie: www.onb.be.