SHOW2014

vod
di 03/06/2014 - 14:17 Video update: vr 06/06/2014 - 20:14 Op 12, 13 en 14 juni tonen de studenten van de Antwerpse modeacademie hun werk aan het grote publiek. Cobra.be ging langs bij drie laatstejaars. Zij moeten elk maar liefst twaalf silhouetten klaarstomen. En daar komt heel wat bij kijken.

modeshow modeacademie antwerpen raffaela graspointner flora miranda seierl madeleine coisne

Raffaela Grasspointner (Oostenrijk)

Inspiratiebronnen Charles en Ray Eames en hun projecten in India, oude Indische patronen, de kleuren van David Hockneys schilderijen, de lijnen van Miró, colour blocking uit de jaren negentig.

Collectie kleurrijk, een clash tussen ethnisch en modern. Veel geborduurde details, breigoed, geschelpte zomen en met laser cut bewerkt leder.

Ontwerpt voor sterke, moderne vrouwen die ervan houden zich uit te dossen.

Madeleine Coisne (Frankrijk)

Inspiratiebronnen de tegelpatronen die de treinsporen tussen Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal versieren, liturgische gewaden en haar kinderjaren. Het fluweel dat ze gebruikt, herinnert aan de groene fluwelen jurk van haar moeder die ze als kind wel eens aantrok.

Collectie tijdloze stukken versierd met handgenaaide geometrische patronen, fluweel.

Flora Miranda Seierl (Oostenrijk)

Inspiratiebronnen teletransportatie, kwantumfysica, de Oostenrijkse ontwerpster Emilie Flöge die de vrouwen bevrijdde van hun korset.  

Collectie in zwart en blauw leder, zowel handbeschilderd als digitaal beprint. Het leer is opgeknipt in stroken die als ringen rond het lichaam zweven. 

Ontwerpt voor de harde, koude, berekende vrouw.

 

Praktisch

Show 2014 op 12, 13 en 14 juni in Waagnatie, Hangar 29 op de Rijnkaai 150. Deuren 19u. Start Show 20u. Zitplaatsen kosten 35 euro, staanplaatsen kosten 12 euro. Meer info via www.antwerp-fashion.be