Expo Dries Van Noten komt naar Antwerpen

(c) Dries Van Noten, AutumnWinter show 2008 vod
vr 28/02/2014 - 13:44 Video update: zo 02/03/2014 - 10:35 In februari 2015 komt de succesvolle overzichtstentoonstelling van het werk van modeontwerper Dries Van Noten naar het Modemuseum in Antwerpen. Momenteel loopt die expo in Parijs. Daar werd ze zopas nog verlengd tot 2 november 2014. Behalve stukken uit zijn collecties zijn ook zijn inspiratiebronnen te zien.

dries van noten expo parijs antwerpen momu

Dries Van Noten in Parijs

Onder de noemer "Inspirations" is in Parijs een tentoonstelling van start gegaan die het werk, de visie en de inspiratiebronnen van de Belgische ontwerpen Dries Van Noten belicht.

Het Parijse museum Les Arts Décoratifs wijdt een grote expo aan het oeuvre van de Belgische modeontwerper Dries Van Noten. Ruim twintig jaar geleden werd hij opgemerkt als een van 'de Antwerpse zes', ondertussen is hij een vaste waarde in de internationale modewereld.

Op de expo in Parijs zullen stukken uit de mannen- en vrouwencollecties van de afgelopen twintig jaar te zien zijn. Maar het museum gaat verder dan dat en biedt ons een ongeziene inkijk in het universum van de Belgische ontwerper. Dat doet het door foto’s, kunstwerken, film- en muziekfragmenten te tonen die de ontwerper door de jaren heen hebben geïnspireerd.

U ziet oa. werk van Belgische kunstenaars als Michaël Borremans, Thierry De Cordier en Leon Spilliaert. Ook topwerken uit het Musée d'Orsay en het Louvre werden tijdelijk naar hier verhuisd. Verder ook foto's van iconen als Oscar Wilde, David Bowie en Frank Zappa. En natuurlijk keren Van Notens favoriete thema's als bloemen en het Verre Oosten regelmatig terug.

(c) Dries Van Noten / Francis Bacon

Bij de expo hoort een mooi koffietafelboek. In dat boek worden, net zoals op de expo, ontwerpen en inspiratiebronnen naast elkaar gelegd. Meer dan 800 foto's tonen het verhaal van Dries Van Noten. Exclusief is de inkijk die de lezer krijgt in het huis van de ontwerper én in zijn imposante Engelse tuin. De laatste pagina's geven een overzicht van al zijn collecties sinds 1986.

[ Het boek 'Dries Van Noten' verschijnt bij Lannoo en ligt vanaf 7 maart 2014 in de winkel aan 60 euro ]

[ De expo 'Dries Van Noten. Inspirations' opende op 1 maart 2014 in Parijs en loopt daar tm 2 november, in Les Arts Décoratifs - Mode et tex­tile. 107, rue de Rivoli. 75001 Paris. Vanaf 13 februari tm 19 juli 2015 ook te zien in het Modemuseum Antwerpen ]