Trek eens een Magritte aan

di 18/02/2014 - 10:33 In Londen heeft de New Yorkse conceptstore Opening Ceremony zijn Magritte-collectie voorgesteld. Het gaat om een mannen- en vrouwencollectie die geïnspireerd is op het werk van de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

opening ceremony rené magritte london fashion week

Opening Ceremony kreeg uitzonderlijk de toestemming van de stichting die het werk van Magritte beschermt.

Opening Ceremony ontwierp de collectie vertrekkende vanuit twaalf schilderijen. Het vrouwengezicht van 'Scheherazade' herken je op een kleedje, sweater en een top. 'Double realité' werd verwerkt op een groene sweater. Sommige afbeeldingen werden versterkt met borduurwerk en andere versieringen, altijd met respect voor het origineel.

Opening Ceremony werkte voor deze Magritte-collectie ook samen met een aantal schoenenmerken. De sneakers van Vans, de orthopedische sandalen van Birckenstock en de naaldhakken van Manolo Blahnik kregen allemaal een Magrittebehandeling.

Naar verluidt is Charly Herscovici, de beheerder van de nalatenschap en de stichting Magritte, opgetogen over het resultaat. Vooral omdat via deze collectie ook jonge mensen het werk van René Magritte zullen leren kennen.

Eerder konden de New Yorkers al kennismaken met Magrittes werk op een expo in het Moma. 'Magritte: The mystery of the ordinary, 1926-1938' is toegespitst op de jaren waarin de surrealistische kunstenaar doorbrak. De expositie liep tot 12 januari 2014, waarna ze naar Houston verhuisde.

De kledingcollectie van Opening Ceremony werd dit weekend voorgesteld tijdens London Fashion Week. Ze zal in de winkels liggen vanaf mei 2014.


Lees ook: