Modefilmfestival in Antwerpen

(c) Ellen Von Unwerth
vr 20/09/2013 - 16:28 Na haar première in het Parijse Centre Pompidou, komt de zesde editie van ASVOFF naar Antwerpen. Het filmfestival rond mode, een initiatief van internationaal mode-icoon Diane Pernet, is op 16 oktober te gast in de Antwerpse Sint-Augustinuskerk.

mode film diane pernet momu amuz

 

In 2008 richtte mode- en videojournaliste Diane Pernet haar ’A Shaded View on Fashion Film’ (ASVOFF) op. Hiermee lanceerde ze het eerste filmfestival gewijd aan mode in film. ASVOFF brengt niet alleen kortfilms mee rond mode maar presenteert ook documentaires, conferenties, performances en installaties.

ASVOFF 6 ANTWERPEN wordt georganiseerd in samenwerking met oa. het Antwerpse ModeMuseum en vindt plaats in AMUZ.

Op het programma staat een selectie kortfilms rond het thema DREAM. Hoogtepunten zijn oa. ’Les Stars’, geregisseerd door Serge Lutens, ’Shakki’ van opkomend Frans regisseur Julien Landais met mode- en filmicoon Daphne Guinness, en ’Sister Act’, geregisseerd door Ellen von Unwerth.

Tijdens het ASVOFF-festival presenteert het MoMu 'MOMU3', een reeks van 3 modefilms. De films zijn creaties van de Antwerpse fotograaf en kunstenaar Frederik Heyman en Wout Bosschaert waarin hij een selectie historische en hedendaagse silhouetten uit de rijke collectie van het MoMu digitaal tot leven brengt aan de hand van 3D-scans en manipulaties.

Volg Diane Pernet via Facebook of via haar blog.

 

ASVOFF6 ANTWERPEN - AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen.  Woensdag 16 oktober van 19 uur tot 23 uur. Toegang tot ASVOFF6 is gratis maar reservatie is verplicht via asvoff@momu.be

Meer info www.momu.be and www.asvoff.com