Kunst in de Troost

© Peter Jacquemyn
do 23/04/2015 - 09:01 Meer dan twintig beeldende kunstenaars stellen tentoon in het Onze-Lieve-Vrouw-van-Troost-klooster in Vilvoorde.

kunst tentoonstelling kunst in de troost olv van troostklooster vilvoorde

© Hilde Damman

Het Karmelietessenklooster in Vilvoorde moet zowat de stilste plek van de stad zijn. Eén keer per jaar gaan de deuren open voor het publiek, voor de tentoonstelling 'Kunst in de Troost', in de grote kloostertuin en de conventsgebouwen. Dit jaar nemen meer dan twintig kunstenaars deel: grafici Erna Mouton, Eric Steyaert, oud-VRT-journalist Jef Lambrecht en Irma Smeets; schilders Hilde Damman (geselecteerd voor de Canvascollectie), Fried Jonkers en Korneel Steyaert. Street-artist Bart Smeets; beeldhouwers Willy Peeters, Cathérine Thiry, Christian Cadelli, Marc Janssens, Luk Luts, Cyriel Lommelen, Isidoor Goddeeris, Hilde Van de Walle en Els Vermandere (dochter van Willem).

© Viviane De Greef

Jan Duytschaever en Lus Van Eenaeme brengen keramiek, fotograaf Stephan Peleman bijzondere portretten van BV’s. Viviane De Greef stelt kleurrijke gehaakte sculpturen van poly-ethyleendraad voor. Zij was hiermee geselecteerd voor Kunst uit de Kast van Cobra.be, vorige zomer.
Ook Peter Jacquemyn is van de partij met houten sculpturen die hij allemaal uit één boom hakte, in navolging van de Japanse monnik Enku uit de zestiende eeuw. Hij stelde die eerder tentoon in het Concertgebouw in Brugge.

Kito Sino

Pia Burrick geeft een eigentijdse invulling aan glas in lood; de Koerdische Syriër Kito Sino brengt onder meer mozaïeken. Tot slot is er de strakke geometrische kunst van beeldhouwer-dichter Renaat Ramon.

[Kunst in de Troost in het OLV van Troostklooster en –tuin in Vilvoorde, op zaterdag 25 en zondag 26 april 2015 van 14 tot 18u, op maandag 27 april van 11 tot 18u]

Bekijk hieronder de reportage van Cobra.be over Peter Jacquemyn

vod

 

Bekijk hieronder de fotoreportage van editie 2014