'Space Invaders' veroveren straatkunst

@ Filthy Luker yt
za 07/04/2012 - 12:44 Sinds deze week kunt u in Manchester een spelletje 'space invaders' spelen op de muur van het plaatselijke stadhuis. Het gaat om een nieuw project van 'street art'-kunstenaar Filthy Luker.

filthy luker street art manchester space invaders

De Britse straatkunstenaar Filthy Luker monteerde een 17 meter hoog speelveld tegen de muur van het stadhuis in Manchester. Met plastic wegversperringen die bij wegenwerken worden ingezet, maakte de kunstenaar het slagveld van het spel 'Space Invaders' na. Wanneer de duisternis valt, komt de installatie tot leven. Passanten kunnen op een knop duwen en dan doen LED-lampen het speelveld oplichten.

Het werk is nog een maand lang te bekijken in Manchester.
 

Wie is Filthy Luker ?

Straatkunstenaar Filthy Luker heeft het gemunt op het publiek in de steden. Hij verdeelt zijn werk in reeksen met titels als ‘Street life’ en ‘Art Attacks’. Met installaties die tegelijk verrassen, verbijsteren en doen glimlachen, wil hij de voorbijgangers op een andere manier laten kijken naar hun dagelijkse woon- en werkomgeving.
 

@ Filthy Luker

Bekende installaties zijn de 'octo-pied' gebouwen waar uit de ramen reusachtige groene tentakels steken, of de reuzenpupillen waarmee Filthy Luker bomen tot leven brengt.

[www.filthyluker.org]