BruggeFoto14

ma 22/12/2014 - 11:47 Het fotofestival 'BruggeFoto14' presenteert het werk van meer dan 50 fotografen. Het circuit toont alle expo's op een wandelafstand van elkaar. Er is aandacht voor documentaire reportages, fotografische essays en intimistische avant-garde. BruggeFoto14 is nog tot 4 januari.

festival foto fotografie brugge bruggefoto14 fotografen festival documentaire fotografie avant-garde fotografische essays tentoonstelling expo azie japan china

Publieke en private partners organiseren in december de 2de editie van BruggeFoto, een manifestatie met tentoonstellingen op 9 locaties in het centrum van Brugge. Een mooi circuit met alle expo ’s op wandelafstand. Een festival dat getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire reportages nieuwe stijl, fotografische essays en intimistische avant-garde.

Meer dan 60 Belgische en buitenlandse fotografen presenteren er hun boeiende fotoprojecten. En er staan toonaangevende fotografen op de affiche. Zij geven de bezoeker een inkijk in bijvoorbeeld een dwergenpretpark in China, het schoonheidsideaal in de Zuid-Koreaanse steden of het mysterie Noord-Korea.

14-18 Oorlog in Beeld - Brugge in oorlog

©Arthur Brusselle

In deze tentoonstelling in de Stadshallen bieden curatoren Carl De Keyzer en David Van Reybrouck en Sophie De Schaepdrijver een hedendaagse kijk op historische foto’s over de eerste wereldoorlog.

In een tweede expo toont fotograaf Carl Dekeyzer eigen werk naast dat van negen collega’s van het agentschap Magnum, waaronder Alec Soth (USA), Antoine D’ Agatha (FR) en Mark Power (UK).

Asia Express - The Family of Chinese

© Maroesjka Lavigne


44 Gallery en Fotohuis Academie Brugge organiseren tentoonstellingen op 3 locaties, zo o.a. de grote expo 'Asia Express' in de voormalige politiekantoren in de Hauwerstraat, met boeiende series van John Vink, Gert Jochems, Zaza Bertrand, Maroesjka Lavigne, Sanne De Wilde, Niels Stomps (NL), Xiao Xiao Xu (CN), Wolfgang Zurborn (DE) en nog 15 andere fotografen.

De studenten van het Fotohuis Academie Brugge DKO laten er in de tentoonstelling 'The Family of Chinese'  de resultaten zien van hun onderzoek naar de Chinese aanwezigheid in Vlaanderen.

In de expo 'Faces of China' (Confusius Instituut Howest) toont Matthias Knockaert dramatische stedelijke omgevingen en maken we kennis met portretten van industrie-arbeiders en mysterieuze vrouwen van de fotografen Willem Wernsen (NL) en Yee Ling Tang (NL).

Focus op Japan

In de Schipperskapel brengt  de Japanse Kawori Inbe donkere erotiek. Stephanie Van De Velde verbeeldt de spanning tussen uniformiteit en identiteit in Japan en er loopt een merkwaardige 9 uren durende film van Simon Buisson (FR) over het leven in Tokyo.

In de Bogaerdenkapel staat Japan ook in de schijnwerpers. Met de tentoonstelling 'Japanese Intimacies' van Goro Bertz, Tine Guns en Olivier Bekaert krijgen we intimistische fotografie over het mysterieuse Japan.

 

Het festival 'BruggeFoto14' , Brugge, van 13 december tot 4 januari. Meer informatie over datum en locatie kan je vinden op www.bruggefoto.be

BruggeFoto14 is een samenwerking tussen Stad Brugge, Musea Brugge, Erfgoedcel, Dienst Cultuur, Fotohuis Stedelijke Academie DKO, Concertgebouw, Confusiusinstituut, Schipperskapel en 44 Gallery.