American Icons

zo 07/10/2012 - 13:34 De Brugse fotograaf Peter De Bruyne laat zich inspireren door het onmetelijke vrijheidsgevoel van de Verenigde Staten en stelt tentoon aan de vooravond van de presidentsverkiezingen.

fotografie amerika verenigde staten american icons peter de bruyne concertgebouw brugge

Clichés zijn er om telkens opnieuw bevestigd te worden. Wat is er iconischer-Amerikaanser dan een verroeste pick-up, een verlaten tankstation, eenzame stoelen in een wegrestaurant, een billboard uit vervlogen tijd. Nergens ter wereld is er dat gevoel van onmetelijke vrijheid, van immense mogelijkheden die nooit lijken op te houden. En binnen die grenzeloosheid houdt fotograaf Peter De Bruyne halt bij zijn mysterie, zijn metaforen, zijn visioenen.

Vaag

Peter De Bruyne maakt onscherpe foto's. Zonder details is wat overblijft is een indruk, vage contouren, een kleur, een sfeer. De essentie dus.

Behalve de reeks Americana maakte De Bruyne ook 'Decors' een reeks Vlaamse voorgevels en voortuinen. Hij is freelance -en analoog!- fotograaf en publiceerde onder meer in De Morgen, De Standaard Magazine en Knack Weekend.

[American Icons van Peter De Bruyne in het Concertgebouwcafé in Brugge van 8 oktober tot en met 16 november 2012]