Seventh Son - Sergei Bodrov

di 24/02/2015 - 11:00 * Wat bezielde topacteurs Jeff Bridges en Julianne Moore om op te draven in dit doorslagje van ‘Game of Thrones’? Ze kunnen het enkel voor het geld gedaan hebben. Met Oscars alleen betaal je je buitenverblijf in Beverly Hills niet af.

recensie seventh son jeff bridges julianne moore

Het is nooit een goed teken wanneer de release van een big-budgetspektakel regelmatig wordt uitgesteld. Uiteindelijk belandde ‘Seventh Son’ tegen Kerstmis van vorig jaar in de Amerikaanse zalen, en daar waren pers en publiek niet bepaald onder de indruk.
Er valt dan ook weinig of geen plezier te beleven aan deze met special effects overladen avonturenprent, over een ‘Game of Thrones’-achtige wereld waarin stoere ridders het moeten opnemen tegen een boze koningin die in een draak kan veranderen.

Grootse actie

Jeff Bridges speelt Master Gregory, een verwilderde dronkaard die ooit tot een nobele groep krijgers behoorde. Hun missie was het om Mother Malkin en haar moorddadige kompanen te bestrijden, omdat zij zo graag dood en verderf zaaiden en een nieuwe, donkere wereldorde wilden installeren. Wanneer Mother Malkin ontsnapt en haar plannen voor eens en voor altijd wil uitvoeren, moet Master Gregory weer in actie schieten.

Master Gregory is intussen al zijn vrienden kwijt. Daarom lijft hij de zevende zoon van een mysterieus gezin in: alleen die jongeman, die geplaagd wordt door visioenen, zal volgens de eeuwenoude tradities Mother Malkin een halt kunnen toeroepen.

Overacting

Regisseur Sergei Bodrov scoorde in 2007 een dikke hit met de spektakelprent ‘Mongol’, over Genghis Khan. Nu hij door Hollywood ingepalmd is, leeft hij zich uit in grootse actiesequenties die bevolkt worden door veelarmige bandieten, malafide heksen en vuurspuwende draken. Maar het is allemaal heel ongeïnspireerd, omdat je als kijker geen moer geeft om de personages.
Julianne Moore, pas gekroond tot Oscarwinnares voor haar prachtige dramatische werk in ‘Still Alice’, paradeert rond in waanzinnige kostuums en bijt haar tanden stuk op de onnozele monologen van Mother Malkin. Jeff Bridges, met lange grijze pruik, bezondigt zich vanaf de eerste seconde aan overacting. Pijnlijk om te zien.

[ Seventh Son – Regie: Sergei Bodrov met o.a. Jeff Bridges, Julianne Moore, Ben Barnes, Alicia Vikander, Kit Harington en Olivia Williams. 1u42 ]

Ward Verrijcken - op Twitter: @filmWard
Ward Verrijcken werd op zijn tiende door zijn vader voor tv gezet op een regenachtige zondag, voor Hitchcocks 'Rebecca'. Sindsdien wou hij enkel nog praten over cinema, wat hij momenteel doet voor het VRT Journaal, op Radio 1, op Radio 2, op MNM en op deze site.