Good ol' Freda

vod
zo 01/02/2015 - 10:48 Er zijn weinig mensen die het prille begin van de Beatles, de Beatlemania en het einde van de bekendste groep aller tijden vanop de eerste rij hebben meegemaakt. Freda Kelly is er één van. Als verlegen tienermeisje van 17 startte ze bij de groep als secretaresse. In de documentaire 'Good Ol' Freda' vertelt ze voor het eerst haar verhaal. Vanavond op Canvas.

documentaire docville good ol freda frieda kelly film docville 2014 leuven radio 1 evert vennema

Meet the pop secretary

'Good ol' Freda' is niet de zoveelste documentaire over de Beatles. Het is het verhaal van het verlegen tienermeisje Freda Kelly dat op haar zeventiende stopte met school en dat fan was van de band van een paar jongens uit de buurt, The Beatles.
Net voor hun grote doorbraak vragen ze Freda om voor hen te werken als secretaresse. Ze zal dat elf jaar lang doen, tot twee jaar na de split van de 'fab four'.  Vanop de eerste rij maakt ze alles mee: de doorbraak, de Beatlemania en de tegenslagen van de legendarische groep.

De trouwe en bescheiden secretaresse Freda Kelly vertelt in 'Good Ol' Freda' voor het eerst in vijftig jaar haar verhaal. Ze was nooit spraakzaam over haar Beatles-periode, zelfs niet tegenover haar kinderen. Nu haar kleinzoon groter wordt en vragen begint te stellen, wil ze wel praten.

Freda Kelly was in mei 2014 te gast op Docville, het documentair filmfestival, Leuven. Cobra.be sprak er met haar. Bekijk hierboven het interview.

Bekijk hier de trailer van 'Good ol' Freda'

Docville 2014 in het archief van Cobra.be