Iraans drama wint Gouden Beer

AP vod
zo 20/02/2011 - 09:08 De film "Nader and Simin: a separation" van de Iraanse regisseur Asghar Farhadi heeft op het Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer gewonnen. Ook de acteurs en actrices van de film werden bekroond.

Filmfestival Berlijn 2011 film filmfestival berlijn berlijn gouden beer nader and simin: a separation iran asghar farhadi het journaal

"Sader and Simin: a separation" vertelt het verhaal van een vrouw, Simin, die met haar gezin Iran wil verlaten. Haar echtgenoot Nader wil echter blijven om voor zijn demente vader te zorgen. Simin laat Nader en haar dochtertje achter, zodat Nader een vrouw moet inhuren om op zijn zieke vader te passen. Zij rijgt echter de leugens aan elkaar en Nader komt in een web van intriges terecht.

De acteurs en actrices van "Sader and Simin" werden gezamenlijk bekroond voor hun prestaties. Sareh Bayat, Leila Hatami en Sarina Farhadi ontvingen de Zilveren Beer voor beste actrice, Peyman Moadi en Shahab Hosseini die voor beste acteur.

Ook in de nevencompetities werden prijzen uitgereikt. Het Belgische "Rundskop" van Michäel R. Roskam met Matthias Schoenaerts, en het Belgisch-Nederlandse "The devil's double" waren geselecteerd voor de prestigieuze Panorama Publieksprijs, maar vielen niet in de prijzen.