True detective

do 23/07/2015 - 16:54 De Amerikaanse misdaadreeks True Detective nog niet gezien? Gelukkig is er Canvas, waar vanaf zaterdag elke week twee afleveringen worden uitgezonden.

true detective serie canvas hbo

De beste cinema wordt tegenwoordig op TV gemaakt” zo wordt wel eens gezegd. Na ‘The Sopranos’ en ‘The wire’ is ‘True detective’ alweer zo’n serie van kwaliteitszender HBO waar naar uitgekeken wordt. Nic Pizzolatto, schrijver en producer, is de man achter deze reeks.

In de acht afleveringen over een moord op een jonge vrouw zien we de manier waarop het onderzoek ernaar werd gevoerd door twee heel verschillende politiemensen, en de gevolgen daarvan voor hun eigen leven en dat van anderen in de loop der jaren.
Onze recensent Ward Verrijcken zei het volgende: “Het is een intense detectivereeks waarin elke jaargang zal aangevoerd worden door vers gerekruteerde hoofdrolspelers. In dit eerste seizoen onderzoeken Woody Harrelson en Matthew McConaughey een moordzaak die aan ‘The Killing’ doet denken, maar dan getransponeerd naar de mystieke moerassen van Louisiana. De psychologie van de protagonisten krijgt meer aandacht dan de zoektocht naar de dader, wat van ‘True Detective’ diep doordachte televisie maakt, verpakt in prachtige beelden en een dito soundtrack. De acteurs zijn foutloos en vooral McConaughey maakt indruk als nihilistische flik die zich constant verliest in monologen over de destructieve menselijke natuur.
 

[True detective, het eerste seizoen, vanaf nu zaterdag 25 juli elke week met een dubbele aflevering op Canvas, vanaf 20u50]