Film Fest Gent opent met D’Ardennen

foto: Maarten Verminck
wo 08/07/2015 - 11:15 Het moet voor regisseur Robin Pront een droom zijn die werkelijkheid wordt. Nadat hij voor de opnames van ‘D’Ardennen’ rasacteurs als Kevin Janssens, Jeroen Perceval , Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Veerle Baetens wist te strikken, gaat zijn debuutfilm binnenkort in première als openingsfilm van de 42ste editie van Film Fest Gent.

film fest gent d'ardennen robin pront veerle baetens kevin janssens

"Als jonge filmmaker kon ik me geen betere start voor mijn eerste langspeelfilm voorstellen. Het filmfestival van Gent te mogen openen, is in België de grootste eer die je met je film kan behalen. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze opportuniteit. En bovendien: na 10 jaar vruchteloos proberen, zal ik nu eindelijk eens binnen mogen op de openingsavond van het filmfestival ! ;-) " aldus Robin Pront.

Ook artistiek directeur Film Fest Gent Patrick Duynslaegher staat uiteraard achter zijn keuze om het filmfestival met ‘D’Ardennen’ te openen. ”Het is de taak van een filmfestival om nieuw talent te spotten. Wat we nu zeker doen door de rode loper uit te rollen voor Robin Pront, wiens eerste lange speelfilm meteen een schot in de roos is: een verbazende en in de Vlaamse cinema vrij unieke mix van genre-cinema en auteursfilm. Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen, maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien en van de verrassende prestaties wil genieten van Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.”

foto: Maarten Verminck

'D'Ardennen' gaat over twee aan lager wal geraakte broers, Dave en Kenneth. Na een mislukte homejacking weet de jongere broer Dave (Jeroen Perceval) te ontkomen, de andere (Kevin Janssens) wordt opgepakt. Hij houdt zijn mond stijf dicht en draait helemaal alleen op voor de homejacking. Als Kenneth na vier jaar vrijkomt, is zijn toenmalige vriendin (Veerle Baetens) afgekickt van de drugs en wil zij alle banden met hem verbreken. Ook Dave heeft zijn leven weer op het juiste spoor gekregen en wil dat zo houden. Het komt tot een confrontatie tussen beide broers in - u had het misschien al voelen aankomen - de Ardennen.

Cobra.be was begin dit jaar op bezoek tijdens de opnamen in een gerechtszaal in Brugge. Hieronder kunt u de sfeer op de set nog eens opsnuiven.

VRT vod

'D'Ardennen' van Robin Pront met Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Veerle Baetens, Jan Bijvoet, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Sam Louwyck komt vanaf 14 oktober in de zalen.