Black is back

vod
do 18/06/2015 - 12:18 'Black' van jeugdschrijver Dirk Bracke moest de eerste film worden van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, maar het werd hun tweede, na 'Image'. Cobra.be bracht een bezoek aan de filmset en sprak met de auteur, de regisseurs en de twee (jonge) hoofdacteurs.

black adil el arbi bilall fallah dirk bracke

'Black' en de opvolger 'Back' van Dirk Bracke vertellen het verhaal van de vijftienjarige Mavela die lid is van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Zij wordt verliefd op Marwan, een jongen van een rivaliserende bende, de 1080-ers. En dat is not done. Mavela en Marwan moeten kiezen tussen trouw aan hun bende en de liefde voor elkaar.

Een moderne versie van Romeo en Julia, of West Side Story, zo u wil. Maar Dirk Bracke bekent dat het liefdesverhaal voor hem van minder belang was. Het bood hem de mogelijkheid om een verhaal te vertellen over jeugdbendes in Brussel. En daar was het hem om te doen.

© Jo Voets
© Jo Voets

Omdat de hele Vlaamse filmwereld -om Adil El Arbi te citeren -  "wit is", moesten de regisseurs hun acteurs op straat gaan zoeken  - via streetcasting. Uit de auditie kwamen Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaihi als de beste acteurs, maar 't was vooral de chemie tussen de twee die de doorslag gaf om hen ook effectief de hoofdrol te geven.

'Black' is al de tweede film naar een boek van Dirk Bracke. Vijf jaar geleden verfilmde Hans Herbots 'Het engelenhuis'' over een meisje dat in de prostitutie belandt. De film werd uitgebracht onder de titel 'Bo', met Ella-June Henrard in de hoofdrol. Nele Meirhaege schreef zowel voor 'Bo' als voor 'Black' het scenario.

'Black' komt op 11 november in de zalen.