Project T – Brad Bird

di 19/05/2015 - 10:12 George Clooney speelt de hoofdrol in deze futuristische Disney-productie die in de rest van de wereld uitkomt als ‘Tomorrowland’.

disney george clooney tomorrowlanfd project t brad bird

George Clooney speelt Frank Walker, een knorrepot van een wetenschapper die als kleine jongen in 1964, op de wereldtentoonstelling in New York, zijn eerste uitvinding voorstelde. Net als de jonge vrouw Casey, die vlakbij de lanceerbasis Cape Canaveral in Florida woont, krijgt Frank een geheimzinnige pin met de letter T overhandigd. Wanneer ze die pin aanraken, komen ze in een parallel universum terecht: het zogenaamde Tomorrowland. De verbeelding is er groot, maar het gevaar blijkbaar ook. Zo start een naar verluidt spannende maar kindvriendelijke thriller.

Inspiratie voor het verhaal vond men in Tomorrowland, de hypermoderne droomwereld die Walt Disney bedacht als onderdeel voor zijn pretparken. In de rest van de wereld komt de film wel degelijk onder de titel ‘Tomorrowland’ uit maar bij ons is die naam gepatenteerd door het gelijknamige muziekfestival. Wij moeten dus ‘Project T’ zeggen. Helaas kunnen we de film niet volwaardig recenseren omdat de Belgische persvisie van ‘Project T’ plaatsvond toen de recensenten van Cobra.be al vertrokken waren naar Cannes.

Ward Verrijcken - op Twitter: @filmWard
Ward Verrijcken werd op zijn tiende door zijn vader voor tv gezet op een regenachtige zondag, voor Hitchcocks 'Rebecca'. Sindsdien wou hij enkel nog praten over cinema, wat hij momenteel doet voor het VRT Journaal, op Radio 1, op Radio 2, op MNM en op deze site.

[ ‘Project T’ - regie: Brad Bird met o.a. George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Tim McGraw en Kathryn Hahn. 2u10 ]