The White Queen op één

vod
wo 12/06/2013 - 12:28 Dit voorjaar kan u op één kijken naar de tiendelige historische dramareeks 'The White Queen'. De reeks is een samenwerking tussen BBC en één en werd grotendeels in Vlaanderen opgenomen.

the white queen film fictie historisch drama bbc een engelse hof brugge kostuumdrama jurgen delnaet joren seldeslachts christophe st jaques ben van den heuvel elsa houben lize feryn elke andreas boon

Win een dvd-box van 'The White Queen'

'The White Queen' is gebaseerd op 'The Cousin's War' (De Rozenkoningin), een populaire historische romanreeks van de Britse schrijfster Philippa Gregory.

Het verhaal start in 1464 en speelt zich af tijdens de Rozenoorlogen. Engeland is al negen jaar verwikkeld in een oorlog over een cruciaal onderwerp: wie is de rechtmatige koning van Engeland ?  Twee clans van eenzelfde familie claimen de troon: The House of York en The House of Lancaster. Met een bittere oorlog als gevolg.
 

Machtsspel aan Engelse hof in "The white queen"

De Britse openbare omroep BBC is in Brugge neergestreken voor de verfilming van de tv-serie "The white queen". De VRT werkt mee aan de productie, die zich afspeelt aan het Engelse hof in de 15e eeuw.(Het journaal 7 - 02/10/12)


'The White Queen
' gaat over drie sterke vrouwen die in hun streven naar de troon niet voor elkaar onderdoen.
Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville worden gedreven door een torenhoge ambitie en schuwen manipulatie en sluwheid niet. Ze ontzien niets of niemand om de troon te bemachtigen.
Bekijk hiernaast de reportage die gemaakt is door het Journaal.

De filmlocaties van 'The White Queen' liggen vooral in Brugge. Zo zijn het Belfort, Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Stadhuis en de Heilige Bloedbaseliek het decor voor deze historische reeks.

Andere Vlaamse filmlocaties zijn het Kasteel van Rumbeke, Gravensteen van Gent, Rubenskasteel in Elewijt, Lakenhalle in Ieper en het Stadhuis van Damme.

De opnames nemen 125 dagen in beslag.

In dit kostuumdrama spelen Vlaamse en Britse acteurs naast elkaar. Enkele namen : Joren Seldeslachts (Blinker, Dubbelleven), Elsa Houben (About a Spoon), Christophe St. Jacques (Zone Stad, Ella) en Ben Van den Heuvel (Zot van A, Oud België, Clan), Liz Feryn (In Vlaamse Velden) en Elke Andreas Boon. De regie is in handen van James Kent.

De reeks was eerder al te zien op BBC One.