Rotspaleis, een poëzieavond in het Sportpaleis

vod
do 12/03/2015 - 11:39 Een poëzieavond organiseren in het Sportpaleis en de zaal dan ook nog uitverkopen? Het Rotspaleis doet het vandaag en morgen. Wij trokken eerder al naar Antwerpen en spraken er met dichteres Charlotte Van den Broeck, presentator Rick de Leeuw en organisator Geert Briers.

rotspaleis sportpaleis poëzieavond charlotte van den broeck rick de leeuw geert briers

Charlotte Van den Broeck debuteerde recent met haar bundel Kameleon ( lees onze recensie). Op 20 en 21 maart staat ze op de affiche van Rotspaleis, een poëzieavond in het Sportpaleis. Tussen een hele resem ervaren én minder ervaren dichters. Wij vroegen haar hoe ze dat straks gaat aanpakken, haar kleine, intieme gedichten brengen in die mastodont van een zaal. En we gingen al eens een kijkje nemen in het Sportpaleis waar we ook Rick de Leeuw en organisator Geert Briers in volle voorbereiding troffen.

Voor Geert Briers, behalve de man achter het Rotspaleis zelf ook dichter, is de combinatie poëzie en Sportpaleis niet vreemd: "Met poëzie is zoveel mogelijk. Daar kan je alle kanten mee uit. Waarom dan niet naar het Sportpaleis? Poëzie zoekt naar het grote in het kleine. Wij gaan hier op zoek naar het kleine in dat grote gebouw. Het is ook een beetje relativeren. Poëzie hoeft niet zwaar te zijn. En we zitten die week tussen Lionel Ritchie en Sting en Paul Simon. Een mooie plek om tussen te staan. Een zeer poëtische sandwich." (lacht)
 

[ Rotspaleis op 20 en 21 maart in het Sportpaleis. Met oa. Charles Ducal, Stijn Vranken, Peter Holvoet-Hanssen, Maud Vanhauwaert, Elvis Peeters, Didi de Paris, Els Moors en Charlotte Van den Broeck. Alle info hier ]