Auteur 'De doornvogels' is overleden

AP
do 29/01/2015 - 14:50 De schrijfster van 'The Thorn Birds' is op 77-jarige leeftijd overleden. De televisieadaptatie van het tweede boek van de Australische Colleen McCullough was begin jaren 80 een wereldwijde hit. McCullough schreef tijdens haar carrière 25 romans.

literatuur boek colleen mccullough the thorn birds australie bittersweet de doornvogels rip overleden auteur schrijfster

Op 2 november 1985 zond de VRT dit uit

1985

De Australische schrijfster Colleen McCullough is op 77-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Ze overleed in een ziekenhuis in Norfolk Island in Australië.

Colleen McCullough publiceerde haar eerste roman 'Tim' in 1974. Het boek werd later verfilmd met Mel Gibson in de hoofdrol. Haar tweede roman 'The Thorn Birds' (De doornvogels) betekende haar grote doorbraak in 1977. Het boek ging meer dan 30 miljoen keer over de toonbank.

Het boek werd begin jaren 80 bewerkt tot een miniserie voor televisie met onder anderen Richard Chamberlain, Rachel Ward en Christopher Plummer in de hoofdrol. De serie won vier Golden Globes en werd wereldwijd druk bekeken. Ook de toenmalige BRT zond de serie uit.

Tijdens haar carrière publiceerde Colleen McCullough 25 romans. Haar laatste roman werd in 2013 uitgegeven. Het boek heeft als titel 'Bittersweet'.
Tegenover de zender ABC vertelde ze ooit hoe ze begon te schrijven. "Ik ging naar de stad om me voor vijf pond een mantel te kopen. Maar ik zag voor hetzelfde bedrag een reisschrijfmachine, en die heb ik in de plaats gekocht."
 

Bron: deredactie.be